Connect with us

Hírek

Horvátország: Oltási bizonyítvánnyal szabadon utazhatunk

Horvátország: Oltási bizonyítvánnyal szabadon utazhatunk

Horvátország április 1-jétől felmenti a karanténkötelezettség alól azokat, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal vagy voltak már fertőzöttek.

Horvátország április 1-jétől felmenti a karanténkötelezettség alól azokat, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal vagy voltak már fertőzöttek. Emellett annak lehetőségét is fontolgatják, hogy az Európai Unióban forgalmazott antigén gyorstesztek eredményét is elfogadják. A határt eddig – néhány kivétellel – csak negatív PCR-teszttel lehetett átlépni. Gyerekeknek hétéves korig nem lesz szükségük semmilyen igazolásra. Ezt Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a koronavírus-válságstáb vezetője.

Horvátországban előreveszik az oltási sorban a turizmusban dolgozókat

Horvátországban a turizmusból származó bevételek a hazai össztermék (GDP) közel 20 százalékát teszik ki. Ezt figyelembe véve, az ország módosított az oltási stratégiáján, és a turisztikai dolgozók is bekerülnek az elsőbbséget élvező oltandók csoportjába. A szakemberek abban bíznak, hogy az idén május 23-ra eső pünkösd után beindulhat az előszezon, amelyet egy erős július és augusztus követhet, és talán a tavalyinál valamivel jobb utószezon.

Horvátország

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top