Connect with us

Hírek

Horvátország az egyik legbiztonságosabb úti cél a mediterrán térségben

Horvátország az egyik legbiztonságosabb úti cél a mediterrán térségben

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint a mediterrán nyaralócélpontokat összehasonlítva jelenleg Horvátország az egyik legbiztonságosabb úti cél a mediterrán térségben. Mi magyarok is imádjuk…

Az ECDC adatai szerint Horvátországban a jelenlegi átlagos 14 napos átfertőzöttségi arány 100 ezer lakosra vetítve 33,7, ami azt jelenti, hogy a mediterrán nyaralócélpontokat összehasonlítva jelenleg Horvátországban a legkedvezőbb a járványügyi helyzet – olvasható a turizmus.com oldalán.

A jelenleg Horvátországban nyaraló közel 860 ezer turistából 740 ezer a külföldi vendég, s ez is azt bizonyítja, hogy az országot a külföldiek is biztonságos és jól felkészült turisztikai célpontnak tekintik. A legtöbb vendég jelenleg Isztria, Kvarner, valamint Split-Dalmát és Zadar megyékben tartózkodik, míg a legnagyobb népszerűségnek örvendő úti célok Rovinj, Vir, Poreč, Medulin és Umag.

A horvát tengerpart teljes hosszában mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ország tengermelléki régiója visszatérjen a zöld kategóriába, míg Horvátország teljes kontinentális része továbbra is a zöld zónában van.

Horvátország

A turizmusban dolgozók mintegy 70 százalékát beoltották

A turizmusban dolgozók 70 százalékát már beoltották, emellett a turisták Horvátországban is beoltathatják magukat, a helyi lakosság számára kijelölt oltóhelyeken. Jelenleg mintegy 350 plusz tesztelési pontot állítottak be Horvátország-szerte.

A Kvarner-öböl és az Isztria a kedvencünk

Az idén eddig több mint 172 ezer magyar turista 880 ezernél is több vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90%-os növekedés. A legtöbb vendégéjszakát a földrajzilag legközelebbi megyékben (Kvarner és Isztria) regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik. A magyar turisták átlagosan 5 napot töltenek el Horvátországban.

Kedvezményes repjegyek Horvátországba

Szállás Horvátországban? Foglalj kedvezményes áron

Idén még kerülnéd a nagy szállodákat? Inkább a családias apartmanok iránt érdeklődsz? Vedd igénybe előfoglalási akciónk valamelyikét, válogass kedvedre az elérhető ajánlatokból és nyaralj egy jót Horvátországban a családdal! A festői szépségű Adriai-tenger mentén elnyúló ország töretlen népszerűségnek örvend a turisták körében. A nem túl nagy, ám annál változatosabb térség napsütötte partokkal, sziklás öblökkel, zöld szigetekkel, varázslatos nemzeti parkokkal, hangulatos halászfalvakkal és történelmi városokkal egyaránt elbűvöl majd.

Belépési feltételek Horvátországba

Az ország július elsejétől szigorította meg a turisták belépésének feltételeit, az akkori közlemény szerint a lakosság védelme érdekében. Az uniós digitális Covid-igazolvány felmutatása, érvényes útiokmányok birtokában azonban továbbra is mentesít a határátlépési korlátozások alól.

  • Oltási igazolás. A Pfizer/Moderna/Sputnik vakcina első dózisával oltott személyek esetében Horvátország szabad és korlátozásmentes belépést biztosít, ha az első dózis felvétele után eltelt 22 nap, de nem telt el 42 nap. Tehát, az első dózis felvételét követő 22. és 42. (negyvenkettedik!) nap közötti időszakban. Az AstraZeneca vakcina első dózisával oltott személyek esetében Horvátország szabad és korlátozásmentes belépést biztosít,  ha az első dózis felvétele után eltelt 22 nap, de nem telt el 84 nap. Tehát, az első dózis felvételét követő 22. és 84. (nyolcvannegyedik!) nap közötti időszakban. Fontos azonban, hogy a korlátozásmentes belépés kizárólag ebben az időszakban, ezekben az idősávokban érvényes. Ha az első dózis felvételét követő mentességi időszak (a 42. nap, illetve 84. nap) letelik, akkor a beutazó csak a második dózis felvételét követően tud szabadon és karantén-mentesen beutazni. A Sinopharm vakcina esetében a FŐSZABÁLY, azaz két dózis felvétele biztosít szabad belépést, míg a Janssen vakcina esetében az oltást követően 14 napnak kell eltelnie a teszt- és karanténmentes beutazáshoz!  
  • 48 óránál nem régebbi antigén teszt.
  • Covid-19 betegségen történt átesettség igazolása.

Emellett a határon nyilatkozni kell a Horvátországban tervezett tartózkodás időtartamáról, annak helyszínéről, valamint többnapos tartózkodás esetén a szállás pontos címéről. A várakozási idő csökkentése érdekében javasolt az adatokat a beutazást megelőzően feltölteni az alábbi honlapon keresztül.

(Forrás: Turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top