Connect with us

Tippek és trükkök

Hogyan jutok el a repülőtérre? (Bécs, Pozsony, Debrecen)

Hogyan jutok el a repülőtérre? (Bécs, Pozsony, Debrecen)

Ahány ház, annyi szokás, kinek a pap, kinek a papné vagy ízlések és pofonok… Az, hogy milyen közlekedési eszközzel a legjobb a repülőtérre utazni, nem mindenkinél jelenti ugyanazt. Léteznek azonban objektív szempontok (ár, menetrend), amelyekkel csak nehéz lenne ellenkezni. Ezért, most olyan információkat gyűjtöttünk össze egy cikkbe, melyek válaszul szolgálnak majd a sokszor feltett kérdésre: „Hogyan jutok el a repülőtérre?”

Bécsi repülőtér

A Bécsi Nemzetközi Repülőtér, vagy köznyelven a Schwechat, sok lehetőséget kínál az utazni vágyóknak. 3 termináljával az egyik legforgalmasabb európai repülőtér.

Ha előnyben részesíted a saját autód kényelmét, ennek nincs semmi akadálya. A bécsi repülőtérre az M1, az osztrák határ átlépése után az A4 autópálya vezet, a 13 Flughafen nevű kijáraton keresztül hagyd el a sztrádát. 23 000 parkolóhely áll az utasok rendelkezésére több cég között felosztva. Érdemes ezért utánanézni időben, melyik felel meg legjobban az elvárásaidnak. Egy hétre kb. 50 eurótól (16 000 forint) kezdődnek az árak.

Vonattal is eljutsz a bécsi repülőtérre, de csak átszállással. Először Bécsbe kell utaznod, innen pedig gyorsvasúttal (S-Bahn) roboghatsz a reptérre.

Célszerűbb ezért a buszt választani. Győrből akár 2 299 forintért, Budapestről pedig 3 199 forintért utazhatsz kényelmesen a flixbus egyik járatán. Ne felejts el időben jegyet vásárolni, minél később foglalod le a helyed, annál magasabb lesz az ára. De a regiojet is közlekedik Budapest és a bécsi repülőtér között, a legolcsóbb jegyek ára 3 000 forint körül mozog. 

Pozsonyi repülőtér

Bár nem tartozik a legnagyobb repülőterek közé, mivel a szlovák főváros közel van hozzánk, nem ritka, hogy magyar kirándulókkal futsz össze ezen a helyen.

Amennyiben autóval indulsz útnak, haladj az M1 majd az M15, a szlovák oldalon pedig a D2 és D1 autópályákon. A kijárat neve Letisko. Kb. 13 000 forintot fizetsz majd egyheti parkolásért.

Ha busz és vonat között szeretnél választani, tudnod kell, hogy a busz olcsóbb (a flixbus szolgáltatón keresztül, ha a jegyvásárlást nem hagyod az utolsó pillanatra) és egyenesen a repülőtérre visz el. A vonat általában drágább (kb. 5 500 forint), és a vonatállomásról még el kell valahogyan jutnod a repülőtérre. Ezt teheted pozsonyi tömegközlekedéssel (61-es busz) vagy taxival – Pozsonyban jelenleg működnek az Uber, Bolt vagy Hopin szolgáltatások.

Debreceni repülőtér

Ha az elvira.hu oldalon bepötyögöd Debrecent, biztosan találsz olyan vonatjáratot, mely kielégíti az elvárásaid. A Nagyállomásról busszal juthatsz el a repülőtérre kevesebb, mint negyedóra alatt. Keresd az Airport1 és Airport2 jelzésű járatokat.

A cím háttérképének forrása: Radub85 | Dreamstime.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top