Connect with us

Hírek

Az új-zélandi Hobbitfalva a pillangók kedvenc úti célja

Az új-zélandi Hobbitfalva a pillangók kedvenc úti célja

Új-Zéland egyik legismertebb látványossága, a Matamata közelében található Hobbiton (Hobbitfalva), nem csak a kíváncsi érdeklődőket vonzza, de úgy tűnik a pillangókat is.

Advertisement

A filmekben látott csodás helyszínekről legtöbbször kiderül, hogy csak számítógéppel kreált hátterekről van szó, sajnos. De azért akad pár olyan is, mikor egy-egy fantasztikus, természetközeli, ámbár kitalált helyszín a valóságban is megelevenedik a szemünk előtt. Ilyen az Új-Zélandon található Hobbitfalva is. A Gyűrűk Ura trilógia és a Hobbit rajongói számára kötelező zarándoklat e csodálatos természeti környezetben fekvő falu felkeresése.

Hobbitfalva érdekesség

Újabban a pillangók egyik kedvelt úti célja is lett… De ez nem is csoda, a zöldellő dombok és a vadvirágok csak úgy vonzzák őket. Az MBNZT (The Moths and Butterflies of New Zealand Trust) szerint, akik 2009 óta keresik az országban található lelőhelyeket, Hobbitvalva változatos és igen csak fajgazdag populációval rendelkezik.

Hobbitfalva

Sir Peter Jackson filmrendező és csapata 1998-ban kezdte el keresni a legmegfelelőbb területet a Gyűrűk Ura trilógia egyik főhelyszínéhez, a hobbitok lakta Megyéhez. A nagy keresgélés közepette akadtak rá az Alexander farmra, amely ma már Hobbiton néven is ismert.

Hobbitfalva a könyvekben olyan kicsi, hogy nemhogy a térképen nincs rajta, de még egy rendes fogadója sincsen. Ez persze a filmekben és a valóságban is megváltozott, mikor megnyitott a Zöld Sárkány Fogadó. A vendégek ha végeznek a Hobbiton Movie Set túrával, itt a Green Dragon Inn-ben fogyaszthatnak el pár finom falatot és kellemes frissítőt, természetesen autentikus Középfölde stílusban.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top