Connect with us

Hírek

Egy hajóút sehová? A szingapúriak így utaznak…

Egy hajóút sehová? A szingapúriak így utaznak…

A Qantas, az All Nippon Airways (ANA) és az Asiana légitársaság sehová sem tartó gépei után, itt az újabb turisztikai attrakció, a sehová sem tartó óceánjárók.

A Qantas, az All Nippon Airways (ANA) és az Asiana légitársaság után, akik országon belüli körutazásokra használják fel a nagyobb kapacitású repülőgépeket, itt az újabb turistacsalogató ötlet. Szingapúrban, ahol egyébként az első úti cél nélküli repülőjáratot is útjára indították, óceánjárók merészkedhetnek ki a nyílt vízre. A helyi turisztikai tanács által elfogadott program értelmében ötvenszázalékos kihasználtsággal a hajók kihajózhatnak a nyílt óceánra, ha betartják azokat a szigorú feltételeket, amelyeket rájuk szabtak. Nem állhatnak meg sehol, és kizárólag helyi lakosok válthatnak jegyet a fedélzetre.

A kísérleti programban két, szingapúri székhellyel rendelkező társaság, a Genting Cruise Lines és a Royal Caribbean International vesz részt. Előbbi társaság World Dream nevű hajója november 6-án, míg utóbbi Quantum of the Seas névre keresztelt óceánjárója decemberben indulhat útjára.

„A kormány a következő hónapokban figyelemmel kíséri a kísérleti hajózás eredményeit, mielőtt a sétahajózás következő lépéseiről döntene” – áll a szingapúri turisztikai tanács közleményében.

A luxushajók a világjárvány kezdete, vagyis március eleje óta nem köthetnek ki Szingapúrban. Az induló óceánjárókon is szigorú egészségügyi szabályok lépnek érvénybe. Beszállás előtt PCR-tesztet kell csináltatni, a megfelelő távolságtartás és a maszkviselés pedig kötelező.

Mivel egyre több kritika éri az úti cél nélküli repülőjáratok indítását – sokan neheztelő kommentekben fejtik ki, hogy a légiutazás környezetszennyező, ennek felelőssége pedig hatványozott, ha a járatnak nincs is végcélja ­– így a kísérleti céllal elindított óceánjárók több szempontból is hasznosak lehetnek.

(Forrás: Lonely Planet, Képek forrása: Shutterstock)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top