Connect with us

Király repjegyek

A gyönyörű Moszkva 38 900 Ft-ért (23 kg poggyász az árban)

Moszkva annyira hatalmas, hogy akár egy külön országot is alkothatna. Elcsábít, inspirál, egyeseket felháborít, egy viszont biztos, senkit sem hagy hidegen! A kommunista birodalom korábbi vezetője hatalmas épületekkel teli, amikkel szemben a szupermodern üzleti központok állnak. Lenin vagy Sztálin szobrait már hiába is keresnéd a város között, az egykori vezetőket történelmi múzeumokban találod. Vörös tér, Kreml, Boldog Vazul-székesegyház – Moszkva erősen tükrözi a nehezen megpróbált orosz nemzet történetét. De a mai napig jelen van, és talán jobban, mint bárhol máshol a világon. A város éjszakai élete pedig annyira egyedi, hogy simán zsebre vágja New Yorkot. A kontrasztok és különösen az erőteljes benyomások nagyvárosa elbűvöl és egy életre elegendő emléket hagy maga után.

Moszkva 38 900 Ft

✔Aeroflot ✔időpontok: október – április között✔23 kg poggyász

Budapest – Moszkva – Budapest 38.900 Ft    FOGLALD LE ITT

Moszkva építészete, mondanom se kell, egyedülálló. Egy séta közben felismerheted a különböző korszakokból származó stílusokat. Élvezd a Kreml szépségét, a Vörös teret, fedezd fel az összes múzeumot, mert egy romantikus séta során időutazásban lesz részed. Moszkva történelmi és modern metropolisz egyaránt, olyan város, amely Európa legmagasabb épületeivel büszkélkedik. Az öreg kontinens 10 legmagasabb épületeiből 8-at itt találsz. Ha szeretsz más országok kultúrájában elmerülni, akkor imádni fogod Moszkvát. Semmiképp se hagyj ki egy nagyszerű színházi előadást ahol világhírű művészek szórakoztatják a nagyérdeműt. De hogy is maradhatna ki az orosz balett? Még akkor sem, ha nem vagy rajongója, kétségtelenül nagy élmény. És azt ugyan tudtad-e, hogy akár 790 ortodox templomot fedezhetsz fel a várost járva? Az orosz kultúra egyedülálló műemlékei ma is méltóan állják a sarat.

5 dolog, ami nem maradhat ki, ha Moszkvában jársz

Vörös tér – Oroszország szíve és lelke. Határozottan Moszkva legnépszerűbb helye. Tükrözi a város hosszú, lenyűgöző, de gyakran brutális történelmét. A teret egykor „Tűzvésznek” is nevezték. A becenév is árulkodik arról, hogy többször is leégett.

Boldog Vazul-székesegyház – a székesegyház színes hagymaalakú kupoláit szinte mindenki ismeri. A meseszerű épület Moszkva legtöbbet fényképezett remekműve. 1929-ben a bolsevikok hosszú 60 évre bezárták a székesegyházat és csak 1990-ben nyitotta meg újra kapuit.

Kreml – Oroszország hatalmának és nagyságának szimbóluma. Az egykori királyi erőd most az orosz elnök székhelye. A Kreml-t a világ legnagyobb középkori erődjének is tartják.

Moszkvai Nagyszínház – a hatalmas színházat a Kreml közelében találod. Hírnevét leginkább az orosz balettnek és az operának köszönheti. Csak a legrangosabb orosz művészek játszanak benne. Látni a Moszkvai Nagyszínházban a Hattyúk tavát, a Diótörőt vagy az Anyegint egy teljesen egyedi művészi élmény. De a jegyeket nem árt előre beszerezni.

Puskin Múzeum – A művészettörténeti múzeum hivatalos neve az Állami Puskin Képzőművészeti Múzeum. Ez az egyik legfontosabb az országban. Az európai művészet remekműveit rejti egészen az 1600-as évekből származókat is. A legjobb darabok közé tartoznak a híres francia impresszionisták alkotásaik és a Schliemann Priamosz kincse.

Időjárás Moszkvában

Moszkvában a nyarak kellemesek. De a tél éppen ellenkezőleg, nagyon hideg. A legmelegebb hónapok június, július és augusztus, a leghidegebb hónap január. A legmagasabb átlaghőmérséklet júliusban 23 °C. Másrészt januárban a hőmérséklet elérheti a -16 °C-ot.

Moszkva 38 900 Ft

✔Aeroflot ✔időpontok: október – április között✔23 kg poggyász

Budapest – Moszkva – Budapest 38.900 Ft    FOGLALD LE ITT


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top