Connect with us

Utazások

Szia, makákó, jó reggelt, tengerpart! Gibraltár és Torremolinos egyetlen pazar utazási csomagban

Szia, makákó, jó reggelt, tengerpart! Gibraltár és Torremolinos egyetlen pazar utazási csomagban

Ki mondta, hogy egy kombinált kirándulás elengedhetetlen velejárója a kényelmetlenség, a stressz vagy a heteken át tartó fárasztó tervezgetés? Két kirándulási csomagunk is ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Gibraltár nem éppen lustálkodós úti cél, strandpapucsban nem igen járható be, ezért kötöttük össze egy jó kis tengerparti pihenéssel. Ami az utazás előkészületeit illeti, a kisujjadat sem kell mozdítanod. Aranytálcán kínáljuk neked Torremolinost Gibraltárral párosítva, méghozzá magyar idegenvezetővel. A szállás is isteni lesz, tengerparti hotelben (három- vagy négycsillagosban, ahogy akarod), reggelivel és transzferrel.

Gibraltár

Gibraltár egy szikla. Átvitt értelemben azért, mert a területén rengeteg harc zajlott, számos ütközet után kellett újra talpra állnia, de szó szerint is, hiszen Gibraltár nem más, mint egy óriási szikladarab. Repülőgéppel csak a híres, adrenalin-szintet megbolygató leszálló pályán keresztül vezet ide az út, de ez nem jelent akadályt turisták millióinak minden éven. Azt nem tudjuk, hogy a neandervölgyiek milyen típusú repülőgéppel juthattak ide, és ez nem egy felszínes vicc, hanem felszínes figyelemfelkeltés arra, hogy ezen a földdarabon ők is megfordultak. Úgy tűnik, hogy ez a brit tengerentúli terület egészen különleges? Jól gondolod!

Legdélebbi pontjáról, az Európa-pontról és a híres, magas The Rock szikláról látni Afrikát, ami végül is csak egy köpésre van innen. A Szent Mihály barlang is fantasztikus. Azt suttogják, hogy feneketlen, és egészen Afrikába nyúlik át a tengeren keresztül. Ugyanilyen kalandos hangulatúak az a 18. századi Under Siege Alagutak, egy alagútrendszer, melynek 300-400 járata van. És ha a nem mindennapi élmények feldolgozásában elfáradnál, akkor állj meg egy angol pubban. Vagy egyél meg egy fish-and-chipset. Mert Gibraltár ilyen kis andalúziai Anglia is egyben.

Makákók

Gibraltár legkedveltebb látnivalói egyértelműen a makákók. Ezek a majmocskák egyáltalán nem félnek az emberektől és nagyon el vannak kényeztetve. Egy helyi szervezet vette őket a szárnyai alá, és bizony a makiknak nagyon jó sorsuk van. Főleg gyümölcsöt esznek, ennek ellenére van köztük egy pár duci is. Nem is csoda, hogy nem mennek máshová, Európán belül ez az egyetlen lakóhelyük. A legenda úgy tartja, hogy Gibraltár addig lesz Nagy-Britanniáé, amíg az utolsó makákó meg nem hal.

Torremolinos

Torremolinos egy modern város, de csak annyira, hogy a csodálatos andalúz életérzés és a hagyományok megmaradjanak. Az imádott Costa del Sol kapuja, ez egyet jelent az igazi tengerparti pihenéssel. Ha Torrmolinost számokban szeretnénk bemutatni, akkor azt mondanánk, hogy 300, 19 és 7. Az év 300 napján süt a Nap, 19°C az évi átlaghőmérséklet és 7 km hosszú a tengerpart.

Gibraltár + tengerparti pihenés 3* hotelben 129 900 Ft-tól

✔budapesti vagy bécsi indulás ✔illeték ✔4 éjszaka ✔3* tengerparti hotel ✔reggeli ✔transzfer ✔egynapos kirándulás Gibraltárra magyar idegenvezetővel

Utazás FOGLALD LE ITT

Gibraltár + tengerparti pihenés 4* hotelben 158 900 Ft-tól

✔budapesti vagy bécsi indulás ✔illeték ✔4 éjszaka ✔4* tengerparti hotel ✔reggeli ✔transzfer ✔egynapos kirándulás Gibraltárra magyar idegenvezetővel

Utazás FOGLALD LE ITT


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top