Connect with us

Király repjegyek

Függőleges farm Dubaiban? Az Emirates még ilyet is tud!

Az Emirates a Crop One Holding céggel együttműködve egy vertikális (függőleges) farmot tervez megnyitni az Egyesült Arab Emírségekben, ahol annyi élelmiszert termelnének, amennyit egy átlagos 364 hektáros mezőgazdasági területen szoktak. Az Emirates szerint a gazdaság közel három tonna friss salátát és zöldséget termelhet naponta. A légitársaság azt szeretné, ha a jövőben, minden járatukon és minden utasuk az innen származó termékeket fogyasztanák. Először 2019-ben ízlelheted meg a friss zöldségeiket.

A vertikális gazdaságok egyre népszerűbbek a világban. A hagyományos gazdálkodáshoz képest nem használnak földet, mivel a növényeket tápláló oldattal táplálják, kevesebb helyet foglalnak el, és csak minimális vizet igényelnek – állítólag a hagyományos művelés során felhasznált mennyiségnek csak az egy százalékát. Továbbá szigorúan ellenőrzik a környezetet, amelyben a zöldségeket termesztik, ezért nincs szükség gyomirtó szerekre vagy peszticidekre.

Az Emirates Flight Catering ügyvezető igazgatója szerint a vertikális mezőgazdaság legnagyobb előnye a fenntarthatósága. A kritikusok viszont azzal érvelnek, hogy hatalmas mennyiségű energiát használnak az ilyen termesztés során. Az Emirates és a Crop One szerint ezt a problémát is tudják orvosolni, és a gazdaság megújuló és hagyományos energiaforrások keverékét fogja használni, később pedig a napenergia hasznosítására összpontosítanának.

A vertikális gazdaság megépítése nem csupán élelmiszer-önellátást jelent az Emirates számára, hanem egy reménysugarat az Egyesült Arab Emírségeknek is. A vízhiány miatt az ország jelenleg az élelmiszerek 85 százalékát importálja. Az Emirates reméli, hogy Dubai a gazdaságnak köszönhetően innovációs várossá fog válni.

Hasonló gazdaságokat a világ más részein is találhatunk. A legnagyobbakat New Jersey-ben és Kaliforniában, de Berlinben is hatalmas sikereket értek el az alternatív gazdálkodásban.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4.6/5 - (8 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top