Connect with us

Hírek

Friss: újra közlekedik a Qatar Airways járata a Maldív-szigetekre!

Friss: újra közlekedik a Qatar Airways járata a Maldív-szigetekre!

A Maldív-szigetek kormánya a koronavírus-járvány vonatkozásában az egész ország területére érvényes egészségügyi vészhelyzetet augusztus 7-ig meghosszabbította, ugyanakkor az ország július 15-ével megnyitotta határait a turisták előtt. A Qatar Airways az első légitársaság, amely július közepétől ismét üzemelteti menetrend szerinti járatait a szigetcsoportra.

Advertisement

A Qatar Airways az egyik olyan légitársaság, amelynek flottája a járvány ideje alatt sem állt le teljesen. Folyamatosan nő az újra elérhető úti célok száma és a járatok gyakorisága, július közepétől már az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoportra is újraindította menetrend szerinti járatait. A Maldív-szigetek fővárosába, Maléba immár napi járat közlekedik.

A jelenleg hatályos intézkedések a Maldív-szigeteken:

  • Az ország megnyitotta a határait július 15-étől. Az elérhető vízumszolgáltatásokról itt érdeklődhet: https://immigration.gov.mv/
  • Minden utasnak érkezése előtt 24 órával egy önbevalláson alapuló, az egészségügyi állapotára vonatkozó nyilatkozatot kell benyújtania az „Imuga” portálon keresztül. 
  • Minden Maldív-szigetekre érkező utas kötelező egészségügyi ellenőrzésen kell részt vegyen.
  • Az ország területére történő belépéssel kapcsolatos fontosabb kérdésről itt tájékozódhat: https://covid19.health.gov.mv/new-normal-faq-for-visiting-the-maldives/

A Maldív-szigetekre beutazó magyar állampolgároknak, valamennyi beutazási forma (turisztikai, üzleti, tanulmányi stb.) esetén vízummal kell rendelkezniük. További információt ezen a linken találsz, illetve Maldív-szigetek Brüsszeli Nagykövetség honlapján.

Akciós Qatar repjegyek a Maldív sziegetkre Budapestről!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre
To Top