Connect with us

Hírek

Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával

Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával. A kormány hétfőn még azon az állásponton volt, hogy néhány járatot a jog nevében fenn kell tartani Brazíliával. 

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával. „Azt tapasztaljuk, hogy a helyzet egyre súlyosabb, ezért úgy döntöttünk, hogy újabb utasításig felfüggesztünk minden repülőjáratot Brazília és Franciaország között” – mondta Jean Castex miniszterelnök.

A járványügyi zárlat ellenére brazil városokból még kedden két járat érkezett a párizsi Roissy repülőtérre. Az utasok azonban csak negatív PCR-teszttel szállhattak fel a repülőgépre, és az érkezést követően, Párizsban is leteszteltek őket, majd tíz napos kötelező karanténba kellett vonulniuk.

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától elsősorban azért tartanak a francia járványügyi szakemberek, mert annak elterjedése akár egy negyedik járványhullámot is okozhat, illetve a jelenleg forgalomban lévő oltásokkal szemben ellenállóbbnak tűnik. Épp ezért Franciaországan egyre több szakember fogalmazza meg ezt a véleményt, hogy a hónap végére előrejelzett javulás ellenére sem lenne szabad egyelőre enyhíteni a korlátozásokon.

Franciaország utazás

Franciország: jelenlegi belépési feltételek

Az európai térségből (Európai Unió, Andorra, Izland, Liechtenstein, Monaco, Norvégia, Svájc, San Marino, Vatikán Állam) történő belépés feltételei:

  • Be lehet-e utazni az országba? Igen.
  • Kell teszt? A 11 éven felüli belépőknek 72 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR tesztet kell felmutatniuk, tranzit esetén is. 
  • Kell regisztrálni? A belépőknek becsületbeli nyilatkozattal kell igazolniuk, hogy nem rendelkeznek koronavírus tünetekkel, a belépést megelőző két hétben nem érintkeztek koronavírusos beteggel.
  • Karanténkötelezettség? Nincs.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top