Connect with us

Hírek

Fernando de Noronha: belépő csak azoknak, akik elkapták a koronavírust

Fernando de Noronha: belépő csak azoknak, akik elkapták a koronavírust

Míg mi zárlatot rendelünk, vannak akik épp ellenkezőleg járnak el. A világ egyik legszebb szigetcsoportja, Fernando de Noronha újra tárt karokkal várja a turistákat, de szokatlan figyelmeztetéssel. Csak azok az utazók kapnak belépőt, akik már átestek a koronavíruson.

Advertisement

A Brazília partjaitól 354 km távolságra fekvő Fernando de Noronha egy szigetcsoport az Atlanti-óceánban, Pernambuco állam különleges státuszú területe. Több mint öt hónapos lezárás után szeptember 1-jén újranyitotta határait. De ahelyett, hogy a leendő nyaralóktól negatív teszt-eredményeket igényelnének, mint annyi más úti cél, a kormány inkább bizonyítékát kéri, hogy a látogatók már elkapták a koronavírust, és most “bizonyítottan gyógyultak”.

Lonely Planet információ szerint vagy egy 20 nappal korábban elvégzett RT-PCR, vagy antitestek jelenlétét jelző pozitív szerológiai teszt (lgG) egyikének eredményét kell benyújtaniuk az utazóknak. Mindezt 72 órával az indulás előtt. A gyors teszt eredményeit nem fogadják el!

Hogy a turistákat visszacsábítsák a fokozatosság elvét követik. A korábban csak délután 4 óráig elérhető strandok ma már legfeljebb tízfős csoportok számára nyitottak, valamint az étel és ital fogyasztása is megengedetté vált. Az éttermek és bárok 50% -os kapacitással üzemelnek. A vallási és egyéb sportesemények megrendezése is engedélyezetté vált. A szigorúan orrot és a szájat is takaró maszkok használata azonban továbbra is kötelező!

A Fernando de Noronha-szigetcsoportot méltán tartják a világ egyik legszebb természeti képződményének. A 21 kisebb vulkanikus szigetből álló együttes az Atlanti-óceán igazi ékkövének számít, egyedülálló állatvilága és páratlan szépségű vizei minden évben számos turistát vonzanak.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre
To Top