Connect with us

Hírek

Fernando de Noronha: belépő csak azoknak, akik elkapták a koronavírust

Fernando de Noronha: belépő csak azoknak, akik elkapták a koronavírust

Míg mi zárlatot rendelünk, vannak akik épp ellenkezőleg járnak el. A világ egyik legszebb szigetcsoportja, Fernando de Noronha újra tárt karokkal várja a turistákat, de szokatlan figyelmeztetéssel. Csak azok az utazók kapnak belépőt, akik már átestek a koronavíruson.

Advertisement

A Brazília partjaitól 354 km távolságra fekvő Fernando de Noronha egy szigetcsoport az Atlanti-óceánban, Pernambuco állam különleges státuszú területe. Több mint öt hónapos lezárás után szeptember 1-jén újranyitotta határait. De ahelyett, hogy a leendő nyaralóktól negatív teszt-eredményeket igényelnének, mint annyi más úti cél, a kormány inkább bizonyítékát kéri, hogy a látogatók már elkapták a koronavírust, és most “bizonyítottan gyógyultak”.

Lonely Planet információ szerint vagy egy 20 nappal korábban elvégzett RT-PCR, vagy antitestek jelenlétét jelző pozitív szerológiai teszt (lgG) egyikének eredményét kell benyújtaniuk az utazóknak. Mindezt 72 órával az indulás előtt. A gyors teszt eredményeit nem fogadják el!

Hogy a turistákat visszacsábítsák a fokozatosság elvét követik. A korábban csak délután 4 óráig elérhető strandok ma már legfeljebb tízfős csoportok számára nyitottak, valamint az étel és ital fogyasztása is megengedetté vált. Az éttermek és bárok 50% -os kapacitással üzemelnek. A vallási és egyéb sportesemények megrendezése is engedélyezetté vált. A szigorúan orrot és a szájat is takaró maszkok használata azonban továbbra is kötelező!

A Fernando de Noronha-szigetcsoportot méltán tartják a világ egyik legszebb természeti képződményének. A 21 kisebb vulkanikus szigetből álló együttes az Atlanti-óceán igazi ékkövének számít, egyedülálló állatvilága és páratlan szépségű vizei minden évben számos turistát vonzanak.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top