Connect with us

Király repjegyek

Ezeregyéjszaka meséi Marrákesben most akár 26 563 Ft-tól

Ha Marrákesben jár az ember ritka lehetősége van felfedezni az ősi és a modern kultúrát egyszerre. Nem ritka, hogy 16. századi palotákban Pop Art galériákat találsz, vagy az egykori riadokban reggelig tartó éjszakai klubbok vették át az irányítást. Bár első látásra nyüzsgőnek tűnhet, pár perc után rájössz, hogy ez a régi és az új keveréke az, amire szükséged van. Látogass el az Ezeregyéjszaka mesés világába most akár 26 563 Ft-tól

Budapest – Marrákes – Budapest 26.563 Ft-tól FOGLALD LE ITT

Példa dátum: május 14-18

Szállás

Marrákes nagyon hálás úti célnak mondható, hisz kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb luxushotelek közül, amelyek pár forintért foglalhatóak. De ha szeretnél belekóstolni a helyi kultúrába ajánljuk, hpgy riadban szállj meg. Válogass kedvedre a Pelikan.hu oldalán.

Enni, inni

A legtöbb afrikai országhoz hasonlóan, itt sem ajánlatos a csapvíz. Természetesen ez embertől is függ, de jobb ha palackozott vizet iszol. Ne hagyd ki a helyi menta teát se! Ha pedig jókat és olcsón szeretnél enni, látogass el az éjszakai piacra, ahonnan üres gyomorral garantáltan nem térsz haza.

Pár hasznos szófordulat

Marrákesben két nyelv uralkodik, a francia és az arab. De sokan beszélnek angolul a helyiek közül. Íme néhány hasznos szófordulat, ami jól jöhet.

Köszönöm – “Choukran”

Nem, köszönöm – “La Choukran” –  “shokran-nak” ejtik

Hol van … ? =” Feen …? ” – “fin-nek” ejtik

Helló – “Salam Alikome”, ez azt jelenti, hogy “a béke legyen veled”, és üdvözlésként használják.

 

Ezeregyéjszaka meséi Marrákesben most akár 26 563 Ft-tól
Hogy tetszett?

Facebook hozzászólások

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Advertisement
Advertisement
To Top