Connect with us

Hírek

Tervezgetsz? Ezekben a városokban estek a legnagyobbat a szállodai árak

Tervezgetsz? Ezekben a városokban estek a legnagyobbat a szállodai árak

Az idei családi nyaralást tervezgeted? Némi odafigyeléssel és ügyességgel most olcsón kihozhatod a vakációt. A koronavírus-járvány nyomán elrendelt utazási korlátozások miatt sajnos, sajátosan alakultak 2020-ban a nemzetközi szállodapiac átlagárai. A soron következő városokban estek a legnagyobbat a szállodai árak.

Advertisement

Nem újdonság, hogy nyaralni jó – sőt, mi több csodálatos érzés. Felszabadító élmény kiszakadni a hétköznapok monotonitásából és élvezni az édes semmittevést, hogy aztán a stressz nélkül eltöltött napok után frissen és megújult erővel térjünk vissza a megszokotthoz. Némi odafigyeléssel és ügyességgel, most olcsón kihozhatod a vakációt.

Idén számos nagyvárosban több mint negyedével lettek alacsonyabbak a szállodai átlagárak tavalyhoz képest: Amszterdamban például átlagosan kevesebb mint feleannyit kellett fizetni egy szállodai éjszakáért. De hogy segítséget nyújtsunk már a tervezési fázisban is, elhoztuk a teljes listát! A soron következő városokban estek a legnagyobbat a szállodai árak.

 • Amszterdam        – 51,6%
 • Barcelona              – 32,1%
 • Moszkva                – 29,3%
 • München              – 28,6%
 • Lisszabon              – 28,5%
 • Prága                      – 27,2%
 • Madrid                   – 26,8%
 • Szentpétervár        – 26%
 • Róma                      – 25,5%
 • Isztambul              – 25,4%

A Turisztikai Világtanács (WTTC) becslése szerint körülbelül tíz hónap szükséges ahhoz, hogy visszaálljon az utazási kedv a járvány előtti szintre, és az árak újra emelkedni kezdjenek. Persze addig még rengeteg a feltétel és a kérdőjel, most még azt sem lehet biztosra tudni, hogy a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett intézkedések meddig tartanak.

Vannak, akik szerint csak lassan tér majd vissza az utazási kedv, de létezik olyan verzió is, mely szerint még az optimista jóslatoknál is jobb évre számíthatnak a hotelek és légitársaságok. Érvelésük szerint a vakcina hatására elmúlik az emberekben a félelem, újra akarnak majd utazni, világot látni – ami nem is csoda ennyi bezártság után. Ti hova utaznátok idén először?

Kedvezményes jegyek a szezonra


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hawaii-szigetek bomba áron, retúrjegyek 119 900 Ft-tól https://t.co/f2hcQcDCYNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top