Connect with us

Hírek

Frissült az országok listája, amelyek beléphetnek az Európai Unióba

Frissült az országok listája, amelyek beléphetnek az Európai Unióba

A következő országokból augusztus 8-tól engedélyezett a belépés az Európai Unióba: Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia és Uruguay. Az előbb felsorolt országokat a koronavírus jelenlegi előfordulása alapján választották ki. Brazília és az Egyesült Államok nem kerültek fel a listára.

A listát kéthetente frissítik, mivel a jelenlegi helyzet folyamatosan változik. Szerbiát, Algériát és Montenegrót eredetileg a kevésbé kockázatos országok közé akarták sorolni, de a fertőzöttek számának növekedése megváltoztatta ezt a döntést.

Az utazási tilalom bizonyos szakemberekre és diákokra nem vonatkozik. Ide tartoznak például az egészségügyi dolgozók, a diplomaták, a szezonális mezőgazdasági dolgozók és a diákok. Az amerikai állampolgárok utazhatnak Írországba és az Egyesült Királyságba, de érkezéskor 14 napos karanténba kell vonulniuk.

Az EU ajánlásait nem kötelező betartani, az egyes tilalmak és enyhítések országonként változhatnak – írja a Lonely Planet.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top