Connect with us

Hírek

Európa 16 legromantikusabb úti célja

Európa 16 legromantikusabb úti célja

Hogy melyek a legjobb úti célok a nászutasok számára? Nos, Valentin-nap alkalmából a European Best Destinations és a befolyásos amerikai Forbes magazin erre a kérdésre kereste a választ, amikor összeállította Európa 16 legjobb helyét egy romantikus, vagy éppen izgalmas nászúthoz. A lista természetesen szubjektív, de azért kíváncsiak vagyunk: ti hova utaznátok legszívesebben a párotokkal?

Advertisement

Vannak olyan városok Európában, melyeket klasszikusan a szerelmesek városának tartanak, ahova rengeteg nászutas és szerelmes párocska utazik, akár csak egy hosszú hétvégére. A sorban az első egyértelműen Párizs, amely nemcsak a fények, de a szerelem városa is – ezt jól mutatja például a Párizs, szeretlek! című film, amelyben 22 rendező kis etűdjében ismerhetjük meg a város szerelmetes oldalát. Párizs mellett azonban rengeteg ismert és kevésbé ismert romantikus úti célt találunk még Európában.

A sokak által követett European Best Destinations és a befolyásos amerikai Forbes magazin nemrég összeállított egy listát is. A válogatás az európai Valentin-nap legromantikusabb úti céljait mutatja be, utazók millióinak adva ezzel ösztönzést a gyönyörű és egyedülálló európai úti célok megismeréséhez. A lista élén rögvest olyan elragadó helyszín szerepel, amit már sokan ismerhetnek. Ez Porto Santo szigete, amely Madeira partjaitól északkeleti irányban 20 percnyi repülőútra, ill. komppal 2 órányira fekszik. A szigeten dús növényzet, egzotikus gyümölcsök, pazar szállodák és szabadtéri tevékenységek egész sora várja a szerelmes utazókat, így nem csoda hát, hogy a lista élén szerepel.

Meglepetésünkre, a horvátországi Opatiját is beválasztották Európa legromantikusabb úti célja közé. A városka népszerű tengerparti üdülőhelyként és a Kvarner ékköveként mutatkozik be. Turisztikai hagyományai a 19. századig nyúlnak vissza. Külön kiemelik az egzotikus parkokkal és a tengerrel körülvett egyedi villákat, valamint a híres csokoládégyártást is. A szerelem hónapjában a város romantikus hangulatát kiemeli az ünnepi megvilágítás és a több száz romantikus üzenet is, amellyel idén Opatija város Idegenforgalmi Közössége díszítette a parkokat, tereket és utcákat.

Európa
Európa

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hawaii-szigetek bomba áron, retúrjegyek 119 900 Ft-tól https://t.co/f2hcQcDCYNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top