Connect with us

Tippek és trükkök

Az Emirates hűségprogramjába a Pelikán is segít mérföldeket gyűjteni

Az Emirates hűségprogramjába a Pelikán is segít mérföldeket gyűjteni

Ha a repülőjegy megvásárlásának szemszögéből nézzük az utazókat, két fő kategóriába sorolhatók be: azok, akik az árak szerint utaznak (ők főleg a fapados légitársaságok árleárazásaira fókuszálnak), a másik csoport képviselői pedig a kényelmet részesítik előnyben, azt, hogy már maga a repülőút is élmény legyen. Utóbbiak elvárásait inkább a hagyományos légitársaságok képesek teljesíteni. Mi, a Pelikánban arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja azt, ami neki a legjobban megfelel.

Advertisement

A hagyományos légitársaságok repülőjegyei sok előnyt kínálnak, mivel általában nemcsak magát az utat, hanem járulékos szolgáltatásokat is magukba foglalnak. Nagyon sokszor tényleg száz százalékosan igaz az az állítás, mely szerint egy drága repülőjegy sokkal több pénzt képes megspórolni, mint egy párforintos. Például, azoknak az ügyfeleinknek, akik rendszeresen utaznak az Emirates légitársasággal, segítünk ún. mérföldeket gyűjteni, melyeket később különféle és érdekes kedvezményekre tudnak beváltani.

Mi az Emirates Skywards?

Ez valójában egy hűségprogram. A regisztrációt az Emirates légitársaság weboldalán szükséges elvégezni. Ezután már gyűjtheted is a Skywards mérföldeket, melyek „bónusz-valutaként” működnek. Ezeket az Emirates vagy a flydubai társaságok járatainak megvételével szerzed be, ezenkívül úgy is hozzájuk juthatsz, ha valamelyik partnerüknek vagy a kliense (más légitársaságok, bankok, autókölcsönzők, szállodák, üzletek stb.).

A hűségprogram lehetővé teszi az ún. státusz-mérföldek gyűjtését is, melyekkel a tagság különféle szintjeit éreted el (kék, ezüst, arany, platina). Ezeket azonban csakis Emirates vagy flydubai járatok megvásárlásával éred el, a partnerek szolgáltatásai itt nem érvényesek.

Hogyan gyűjthetek mérföldeket?

Skywards mérföldeket, szóval a „klasszikusakat”, nem a státuszpontokat, 4 tényező alapján gyűjthetsz: útvonal, viteldíj, utazási osztály és státuszod, azaz a Tier. Mint fentebb említettük, ezek számát a partner légitársaságoktól vásárolt termékekkel és járatokkal is növelheted (például Air Mauritius, easyJet, Korean Air, Qantas, TAP Portugal, stb.). Továbbá, ha valamelyik partner-hűségprogram tagja vagy, az ezeken belül szerzett pontokat beválthatod Skywards mérföldekre.

Hogyan vásárolhatok pontokért repülőjegyet vagy más szolgáltatást?

Emirates-repülőjegyet pontokért kétféleképpen szerezhetsz. Igénybe veheted a Cash + Miles módszert, melyen belül te határozod meg, mennyi mérföldet szeretnél felhasználni (a minimum 2000) az adott repjegyre, a fennmaradt összeget pedig kifizeted. A másik lehetőség a Classic Reward, amikor a mérföldjeidet a repjegy teljes összegére váltod be (a minimum 15000).

Minél magasabb a státuszod (a már említett Tier), annál jobb feltételeket kapsz a poggyász korlátozásival kapcsolatban is. Az ezüst státusz 12 kg, az arany 16 kg, míg a platina 20 kg plusz poggyászsúlyt biztosít be. Sőt, a dubai repülőtéren kedvezményes áron vagy ingyen léphetsz be az Emirates-váróterembe. A minimum 9000 mérföld lehetővé teszi, hogy magasabb fedélzeti osztályon utazz.

A flydubai mérföldeket bármikor, minimális mennyiség elérése nélkül érvényesítheted, pl. előre megrendelt fedélzeti étkezésre.

Hogyan használhatom még fel a mérföldjeimet?

Például kuponok, utalványok megvásárlására, mérföldek elajándékozására, sporteseményekre vagy kulturális rendezvényekre. Az Emirates légitársaság partnerei közé tartoznak különféle szállásokat kínáló portálok vagy luxusszállodák is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top