Connect with us

Hírek

Jelentősen emelkedett a Horvátországba utazó magyarok száma, családias apartmanok most 40 900 Ft-tól

Jelentősen emelkedett a Horvátországba utazó magyarok száma, családias apartmanok most 40 900 Ft-tól

Az elmúlt évhez képest csaknem kétszeresére nőtt idén június végéig a Horvátországba utazó magyarok száma – mondta el budapesti sajtótájékoztatóján a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója.

Az elmúlt évhez képest csaknem kétszeresére nőtt idén június végéig a Horvátországba utazó magyarok száma. Ivana Herceg kifejtette, hogy a január 1-jétől június 28-ig tartó időszakban a 2020-as hasonló időszakhoz képest 90 százalékkal, 54 ezerre növekedett a Horvátorszégba utazó magyarok száma. A vendégéjszakák száma ugyanakkor 105 százalékkal, 230 ezer éjszakára emelkedett ebben a csaknem 6 hónapban. A magyarok által ebben az időszakban a leglátogatottabb települések közé tartozott: Rovinj, Vir, Crikvenica, Opatija és Porec – jelezte a horvát idegenforgalmi szakember.

Az idei turisztikai szezonban újból lehet repülőgéppel és vonattal is Horvátországba utazni. A Ryanair Budapest és Zadar között júliustól októberig hetente kétszer közlekedtet járatokat, Budapest és Rijeka, illetve Split között pedig a cseh RegioJet vonata jár júliusban és augusztusban naponta, szeptemberben pedig hetente háromszor.

Horvátországba

Oltás és teszt nélkül utazhatunk Horvátországba

2021. június 17-ével Magyarország a „zöld” kategóriába került, amely értelmében a Magyarországról Horvátországba beutazó állampolgárok érvényes útiokmányok birtokában korlátozásmentesen (azaz karantén, teszt, illetve védettségi igazolása nélkül) szabadon beléphetnek Horvátországba. (Azon magyar állampolgárok, akik közvetlenül olyan EU tagállamból érkeznek Horvátországba, amely szintén „zöld” besorolású, és utazásukat,/kiindulásukat hitelt érdemlően igazolni tudják, számukra szintén korlátozásmentes a beutazás.)

Fontos azonban rögzíteni, hogy a védettségi igazolvány megléte – amely a két ország között kötött kétoldalú megállapodás értelmében, május óta fontos alapja volt a horvátországi beutazásnak – továbbra is szükséges a magyarországi visszautazáshoz, a védettség magyar szabályok szerinti igazolásához.

Kedvezményes repjegyek Horvátországba

Szállás Horvátországban? Foglalj kedvezményes áron

Idén még kerülnéd a nagy szállodákat? Inkább a családias apartmanok iránt érdeklődsz? Vedd igénybe előfoglalási akciónk valamelyikét, válogass kedvedre az elérhető ajánlatokból és nyaralj egy jót Horvátországban a családdal! A festői szépségű Adriai-tenger mentén elnyúló ország töretlen népszerűségnek örvend a turisták körében. A nem túl nagy, ám annál változatosabb térség napsütötte partokkal, sziklás öblökkel, zöld szigetekkel, varázslatos nemzeti parkokkal, hangulatos halászfalvakkal és történelmi városokkal egyaránt elbűvöl majd.

Horvátországba

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top