Connect with us

Király repjegyek

Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért!

Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért!

Az Amerikai Egyesült Államok 49., és egyben legnagyobb tagállama különleges látnivalókkal várja látogatóit a messzi északon, távol a rohanó világtól. Természeti szépségei, állatvilága a világon egyedülálló, amelyet egyszer az életben látni kell! Retúrjegyed Amszterdamból indulva, most szuper áron 139 000 Ft-ért foglalhatod! Június és szeptember között több szabad időpont közül választhatsz.

Advertisement

1867-ben az Egyesült Államok William Henry Seward, az akkori külügyminiszter segítségével holdanként 2 centért, összesen 7 millió 200 ezer dollárnyi aranyért vásárolta meg az akkor még csak haszontalan területnek és „jégszekrénynek” tartott Alaszkát az oroszoktól. Bár az amerikaiak „Seward Ostobaságának” nevezték az új terület megvásárlását, ő előrelátón kitartott amellett, hogy Alaszka valódi értéke ennél sokkal magasabb. És igaza is lett!

Alaszka az élő, lélegző csoda…. Szigetek, vulkánok, fjordok, öblök, mérsékelt övi esőerdő és változatos élővilág található e tagállamban. A neve aleut indián nyelven azt jelenti, hogy “nagy ország”, és ennek megfelelően számtalan csodálatos nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik. Ide tényleg csak az vágyik, aki egyedül, a gondolataival szeretne maradni.

Alaszkát mindig is a szélsőségek országaként ismerték az időjárás és az éghajlat tekintetében. A nyár azonban egyértelműen a csúcsidőszak, télen viszont megcsodálható az északi fény és kipróbálható a kutyaszánozás. Turistaként előbb a rövid melegebb időszakban ajánlott felkeresni: május közepe – szeptember közepe.

Pro tipp: Olvasóinkat rendszeresen ajándékozzuk meg speciális akciókkal, árengedményekkel és titkos ajánlatokkal. Használd fel most a 3000 Ft-os kedvezmény kódunkat csak a Repjegykirály alkalmazásban. Kisokost erről itt találsz.

Érdekességek Alaszkáról

  • Az Egyesült Államokon belül Alaszkában a legtöbb az egy főre eső pilóták száma: 78 alaszkai lakosból egy pilóta.
  • Az Egyesült Államok 20 legmagasabb hegye közül 17 Alaszkában található. Ha mindez nem lenne elég az állam gleccsereinek száma meghaladja a százezret is. Összehasonlításképp Norvégiának „csak” 1600 gleccsere van. Az egyik legismertebb a Malaspina gleccser mérete megegyezik Rhode Islandéval.
  • Fairbanks-ben az év 243 napján lehet gyönyörködni az Aurora Borealisban, vagyis az északi fényben. Aki szeptember és március között ide látogat, 80%-os eséllyel lehet része ebben az égi tüneményben.
  • Télen elképesztően hideg van errefelé, mindössze napi 4 órás napsütéssel, míg nyáron napi 21 órát is süthet egyhuzamban a nap.
  • A magas hegyláncoknak ölelésében fekvő főváros, Juneau peremén található, több mint 2 km széles Mendenhall Glacier Alaszka egyik legszebb gleccsere, amely főként gyönyörű, a kék megannyi árnyalatában pompázó jégbarlangjairól ismert. Érdekesség, hogy Juneau városát semmilyen út nem köti össze a külvilággal és Alaszka többi részével, csak repülővel és hajón közelíthető meg. Ezért is a sok pilóta.

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Ciao Italia! Foglald le repjegyed Olaszországba 4 855 Ft-tól https://t.co/Fq6WFO87vBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
New York Budapestről? Repülj a LOT-tal 129 900 Ft-ért! (június) https://t.co/TSx9hpMtHLMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Édes élet olasz módra: mit eszik az olasz s mit (és hol) kóstoljunk mi https://t.co/VRNGUch41dMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top