Connect with us

Király repjegyek

Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért!

Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért!

Az Amerikai Egyesült Államok 49., és egyben legnagyobb tagállama különleges látnivalókkal várja látogatóit a messzi északon, távol a rohanó világtól. Természeti szépségei, állatvilága a világon egyedülálló, amelyet egyszer az életben látni kell! Retúrjegyed Amszterdamból indulva, most szuper áron 139 000 Ft-ért foglalhatod! Június és szeptember között több szabad időpont közül választhatsz.

Advertisement

1867-ben az Egyesült Államok William Henry Seward, az akkori külügyminiszter segítségével holdanként 2 centért, összesen 7 millió 200 ezer dollárnyi aranyért vásárolta meg az akkor még csak haszontalan területnek és „jégszekrénynek” tartott Alaszkát az oroszoktól. Bár az amerikaiak „Seward Ostobaságának” nevezték az új terület megvásárlását, ő előrelátón kitartott amellett, hogy Alaszka valódi értéke ennél sokkal magasabb. És igaza is lett!

Alaszka az élő, lélegző csoda…. Szigetek, vulkánok, fjordok, öblök, mérsékelt övi esőerdő és változatos élővilág található e tagállamban. A neve aleut indián nyelven azt jelenti, hogy “nagy ország”, és ennek megfelelően számtalan csodálatos nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik. Ide tényleg csak az vágyik, aki egyedül, a gondolataival szeretne maradni.

Alaszkát mindig is a szélsőségek országaként ismerték az időjárás és az éghajlat tekintetében. A nyár azonban egyértelműen a csúcsidőszak, télen viszont megcsodálható az északi fény és kipróbálható a kutyaszánozás. Turistaként előbb a rövid melegebb időszakban ajánlott felkeresni: május közepe – szeptember közepe.

Pro tipp: Olvasóinkat rendszeresen ajándékozzuk meg speciális akciókkal, árengedményekkel és titkos ajánlatokkal. Használd fel most a 3000 Ft-os kedvezmény kódunkat csak a Repjegykirály alkalmazásban. Kisokost erről itt találsz.

Érdekességek Alaszkáról

  • Az Egyesült Államokon belül Alaszkában a legtöbb az egy főre eső pilóták száma: 78 alaszkai lakosból egy pilóta.
  • Az Egyesült Államok 20 legmagasabb hegye közül 17 Alaszkában található. Ha mindez nem lenne elég az állam gleccsereinek száma meghaladja a százezret is. Összehasonlításképp Norvégiának „csak” 1600 gleccsere van. Az egyik legismertebb a Malaspina gleccser mérete megegyezik Rhode Islandéval.
  • Fairbanks-ben az év 243 napján lehet gyönyörködni az Aurora Borealisban, vagyis az északi fényben. Aki szeptember és március között ide látogat, 80%-os eséllyel lehet része ebben az égi tüneményben.
  • Télen elképesztően hideg van errefelé, mindössze napi 4 órás napsütéssel, míg nyáron napi 21 órát is süthet egyhuzamban a nap.
  • A magas hegyláncoknak ölelésében fekvő főváros, Juneau peremén található, több mint 2 km széles Mendenhall Glacier Alaszka egyik legszebb gleccsere, amely főként gyönyörű, a kék megannyi árnyalatában pompázó jégbarlangjairól ismert. Érdekesség, hogy Juneau városát semmilyen út nem köti össze a külvilággal és Alaszka többi részével, csak repülővel és hajón közelíthető meg. Ezért is a sok pilóta.

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top