Connect with us

Utazások

Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban!

Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban!

Nyár van, te pedig Olaszországról álmodozol, ugyanakkor kerülnéd a népszerű turistaparadicsomokat? Semmi gond! A világutazók számára oly csábító Olaszországot sok mindenért lehet szeretni. Mi most olyan egyedülálló helyszíneket ajánlunk az olasz csizmában, amelyeket a napfény, a tenger és a nyugalom szerelemesei is mind csábítónak találnak majd!

Osztottunk, szoroztunk, majd a teljesség igénye nélkül egyszerre több dolgot is a kalapba dobtunk. Eldugott, alig ismert szigetek, lenyűgöző nemzeti parkok, napfényben fürdőző romok a hegyek csúcsain – avagy 7 olyan csodálatos helyszín, amelyeket még idén látnod kell! Felkészültél? Akkor rajta, nézzük is!

Ha a természetben barangolnál…

Nem számít, melyik olaszországi területet keresed fel, szinte mindig van egy igazán drámai nemzeti park is a közelben. És őszintén szólva, ez az egyik olyan dolog, ami Olaszországot ennyire különlegessé teszi. A nemzeti parkok az ország területének mintegy hat százalékát lefedik, valamennyi városhoz közel található egy elragadó természeti csoda. A Közép-Olaszországban található, Európa „zöld tüdejének” is nevezett Abruzzo régió, amelynek több mint felét nemzeti parkok és rezervátumok borítják, épp egy ilyen csoda. Egyik olasz tartományban sem található annyi természetvédelmi terület, mint itt… Összesen 4 nemzeti park, valamint 38 rezervátum bújik meg a térségben!

Abruzzo az Appenninek hegylánca és az Adriai-tenger között terül el, Rómától csupán két órányi autóútra található keleti irányban. Olaszország egyik leggyérebben lakott tartományának számít, összesen négy megyéből tevődik öszsze: L’Aquila, Teramo, Pescara és Chieti. A régió falvainak és városkáinak igazán különleges hangulatuk van. Ez az egyetlen olyan hely az országban, ami rengeteg szépséget és eredeti vonást is megőrzött, legyen szó akár ókori és nemesi városokról, vagy a csúcsokon ülő ezeréves falvakról. Ha autót bérelnél, itt megteheted! Hidd el, szükséged lesz rá.

A régió felfedezése talán az örök városból, Rómából indulva a legegyszerűbb! Többnapos, repjegyes utazásodat már 51 900 Ft-tól foglalhatod!

A Gargano Nemzeti Park Olaszország déli részén fekszik, Puglia festői városának közelében. Illatos citrusfáknak, kristálytiszta tengernek és olajfákkal övezett hegységeknek ad otthont. Mindenki kedvenc tengerparti városától, Baritól két és fél órányi autóútra fekszik. Szezonon kívül a régióból mondhatni teljesen eltűnnek a turisták, így bátran indulhatunk neki a felfedezésnek. A nemzeti park területe számos turistaútvonalat és gyönyörű kilátást rejt, úton-útfélen gyönyörű tengerpartokkal van határolva, így biztos nem unatkozunk majd.

Fedezd fel a parkot Olaszország egyik legdélebbi, turisták által még kevésbé ismert, bájos kikötővárosából, Bariból indulva! 

A La Maddalena Archipelago Nemzeti Park Szardínia északkeleti részén, a Bonifacio-szoros közelében fekszik. Az 1994-ben alapított tengeri park sok kisebb szigetből és szigetecskéből áll össze, rengeteg növény- és számos állatfajnak ad otthont. Ha eljutottál ebbe a térségbe, bátran válassz a számos hajókirándulás közül, személyenként ezek ára 40-100 euró között mozog. Ha olcsóbb mókát szeretnél, akkor bérelj bringát. Hidd el, nem fogod megbánni! Szardínia Európa egyik legérintetlenebb területe, amely álomszerű, néhol fehér, néhol rózsaszín homokos partokkal, smaragdzöld és azúrkék árnyalatokban tündöklő, kristálytiszta tengerrel és eldugott öblökkel kápráztat.

Felfedeznéd? Szardíniai többnapos utazásodat most 72 900 Ft-tól foglalhatod! Merülj el a habokban, ismerd meg az eldugott öblöket, kóstolj bele bátran a szárd konyha különlegességeibe! 

Ha rejtett szigetet fedeznél fel…

A bájos nevezetű La Maddalena Szardínia észak-keleti partjainál fekszik, a kristálytiszta vizű, rózsaszín homokos strandok a büszkeségei. Szigetcsoportnak nevezik, mivel több egymáshoz kapcsolódó, apró szigetből áll össze. Nevezetesebb helyei 1-2 nap alatt könnyen bejárhatók. Az azonos nevű város igazi mediterrán hangulattal, szűk utcákkal, jó éttermekkel és bárokkal vár rád. A település nem túl sűrűn lakott, gyönyörű partszakaszai mellett azonban, római romokban is bővelkedik. Ha igazán eldugott, szinte alig ismert olasz csodát keresel, bátran utazz La Maddalena szigetére!

Procida szigete akár ismert is lehetne, és nem csak azért, mert itt forgatták a Neruda postása és A tehetséges Mr. Ripley című filmeket. De azért is, mert Procida a Nápolyi-öböl legkisebb szigeteként a legbiztonságosabban őrzött rejtély. A színes házak szigetének valami titokzatos mód sikerült elkerülnie a turisták tömegét, a keskeny utcácskákat továbbra is a helyiek uralják. Microtaxi segítségével könnyen bejárhatjuk a kis sziget festői központját, vagy felkereshetjük legnépszerűbb strandját a La Chiaiolellat. Ráadásul Procida közel esik Ischia és Capri szigetéhez, így egyetlen kirándulás alkalmával akár 3 gyönyörű olasz csodát is felfedezhetünk egyszerre.

Ha a feltöltődést keresnéd…

A mindennapok fáradalmainak kiheverése nem egyszerű dolog, de Ischia – a béke oázisa, tárt karokkal vár rád, hogy segítsen ebben. A buja kertek, a szép panorámájú túraútvonalak és a forró vizes termálfürdők mellett a sziget messze földön híres gyógyhatású iszapfürdőiről. A Nápolyi-öböllel szemben, a nála jóval népszerűbb Capritól egy macskaugrásnyira távolságra fekszik. Az olaszok azt mondják, a jóisten jókedvében teremtette… Az ókori romvárosok, szőlőültetvények, citrusligetek és festői falvak mesés kavalkádját látva egyet kell értenünk! Ischián minden adott, ami egy tökéletes mediterrán üdüléshez elengedhetetlen.

Többnapos, repjegyes utazásodat a Pelikanon keresztül már 93 900 Ft-tól foglalhatod!

Ha a történelem mellett döntenél…

Dolceacqua egy jellegzetes középkori városka a Nervia folyó völgyében. Kicsi település, de a történelem kézzel fogható. Feltétlenül érdemes megnézni, Genova városától csak néhány órányi autóútra fekszik. Ha erre jársz mindenképp látogass el a Dolceacqua kastélyba, sétálj át a folyó felett húzódó hídon, fedezd fel a keskeny utcákat, ahol Monet is festett egykoron.

Ha még több elsőrangú olaszországi kirándulást szeretnél látni, akkor itt nézz szét! Többnapos, repjegyes utazásodat már 46 900 Ft-tól foglalhatod!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top