Connect with us

Magazin

Dugi Otok – az Adriai-tenger égköve

Dugi Otok – az Adriai-tenger égköve

Dugi Otok magyarul annyit tesz – Hosszú sziget, és bár mégsem ez az ország leghosszabb szigete mindenképp kihagyhatatlan. A szigetre legkönnyebben Zadarból lehet eljutni, ahová olcsó repülőjegyeket itt találsz.

Akciós repjegyek Zadarba:

Eljutás a szigetre:

Hajó – a zadari kikötőből induló hajókkal nagyjából 45 perc alatt megközelíthető a sziget. A jegyár 1 150 – 2 300 Ft között mozog.

Katamarán – a kikötőből katamaránnal Brbinjbe lehet eljutni, ez már egy időigényesebb utazási forma, nagyjából másfél órával kell számolni. A jegyár 20 600 – 26 600 Ft között mozog.

Strandok

A legnagyobb figyelmet listámon természetesen a tengerpartnak szentelem, kezdjük is Sakuran-nal. A strand a sziget legismertebbje és legtöbbet fényképezett strandja, mely Dugi Otok északi felén található. A fehér kavicsos part, és a sekély víz ideális a gyermekes családok számára.

Ha nyugalomra vágysz irány a Veli Žal strand, ez inkább a helyiek paradicsoma mintsem a turistáké. A helyiekken kívül akár delfinekkel is találkozhatsz itt.

azúrkék tenger – Dugi Otok

Veli Rat világítorony

Veli rat közelében, Dugi Otok északnyugati fokán, büszkén áll a Veli Rat világítótorony. 42 méteres magasságával a legmagasabb világítótorony az Adriai-tengeren. A világítótorony hátsó udvarában található a hangulatos Szent Miklós-kápolna, amely romantikus és elegáns hangulata miatt vált népszerű esküvői helyszínné.

Veli Rat világítorony

Michelle hajóroncs

A sziget északi részén, a népszerű Veli Rat világítótorony közelében található a Michelle hajó roncsa, amely 1983-ban süllyedt el, és ma számos halnak, sőt néhány korallképződménynek is az otthona. A hajó egyes részei még a partról is láthatók, mivel ezen a területen sekély a víz alapvető búvárfelszereléssel is megközelíthető.

Michelle hajóroncs

Telašćica Park

Telašćica-öböl körül található, jól ismert öbleiről és apró szigeteiről, valamint szikláiról – amelyek közül a legmagasabb a Grpašćak, 161 méter magas. A parkon belül a legfőbb látnivaló a Mir-tó, mely tengerrel való összeköttetésének hála sós vizű. Nyáron melegebb, mint a tenger, télen pedig hidegebb; a víz hőmérséklete év közben 33 és 5 fok között alakulhat.

Mir-tó

Golubinka-barlang

A Golubinka-barlang Dugi Otok rejtett gyöngyszeme. Brbinj bejárata közelében, a főúton, a szemközti oldalon van egy meredek út, amely a Brbišcica-öbölbe vezet. A Brbišcica-öböl közelében található Golubinka-barlang csak a tengeren keresztül érhető el. Azonban ha sikerül átjutnunk a keskeny sötét folyosón színpompás látványban lesz részünk.

Dragon eye

Dragon eye, azaz Sárkányszem a Brbišcica-öböl és a Golubinka-barlang közelében található. Itt aztán szó szerint szembe nézhetsz a végtelen mélységgel.

Sárkányszem

Katonai földalatti kikötők

Ha meguntad a természetet, ne aggódj a sziget további érdekességeket is kínál. A Dugi Otokon 3 földalatti katonai bunker található, melyeket hajók menedékének és karbantartására használták. A Paprenica és Bukašin alagút Dragove, a Zagračina alagút pedig Božava falu közelében található.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top