Connect with us

Hírek

Dominikai Köztársaság: szabad az út, teszt és karantén nélkül utazhatunk

Dominikai Köztársaság: szabad az út, teszt és karantén nélkül utazhatunk

A Dominikai Köztársaság azon (kevés) országok közé tartozik, ahova korlátozások nélkül utazhatunk. A beutazáshoz regisztrációra és PCR tesztre sincs szükség, emellett az érkezés után karanténkötelezettség sincs érvényben. Az egyes légitársaságok szabályai ettől eltérőek lehetnek.

A Dominikai Köztársaság 2020. július 1-jén megnyitotta határait a külföldi turisták előtt. Beutazáskor nem kell tesztet felmutatni és karantén sincs érvényben. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a repülőtéren szúrópróba szerűen végezhetnek PCR tesztet a beutazókon. A beoltottság, illetve védettségi igazolvány megléte mentesít a repülőtéri PCR teszt alól. Az országból való kiutazásnak speciális feltételei nincsenek, az utazás során érintett országok korlátozó intézkedései az irányadóak (a legtöbb Dominikai Köztársaságból elérhető desztináció megkívánja a 72 óránál nem régebbi PCR tesztet).

2021. április 1-től akik a Dominikai Köztársaságba be- vagy kiutaznak, egy digitális  űrlapot, „E-Ticket”-et kell kitölteni. A digitális nyomtatvány a közegészségügyre, a migrációra és a vámügyekre vonatkozó összes információt egyesíti és otthonról is ki lehet tölteni.

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

  • A külföldről hazatérőknek (kivétel a védett utazók) karanténba kell vonulniuk. A karanténkötelezettség alóli mentesítést csak két negatív PCR-teszt birtokában kérhetik az utasok. Az első ilyen vizsgálatként figyelembe veszik a schengeni tagállamok valamelyikében, az Egyesült Államokban vagy Kanadában végzett tesztet, de a második negatív eredményig fennáll a karanténkötelezettség.
  • A Magyar Közlönyben a kormány 203/2021. számú rendelete módosítja a tavaly augusztus végén kihirdetett, azóta többször is módosított, az utazási korlátozásokról szóló 408/2020. számú kormányrendeletet. A világ bármely országából karanténmentesen és kötelező tesztelés nélkül térhetnek vissza Magyarországra az érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Repülőjegyek a Dominikai Köztársaságba

Kedvezményes utazási csomagok: Foglalj a Pelikán.hu oldalán!

A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legváltozatosabb országa, festői hegyekkel, sivatagos pusztákkal és képeslapra illő strandokkal. A közel 40 kilométer hosszan elnyúló Punta Cana-t pedig a világ egyik legszebb partjaként tartják számon. Hogy a szállás miatt se fájjon a fejed, nézz szét itt! Okos madarunk a legjobb ajánlatokat tárja eléd.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top