Connect with us

Király repjegyek

Dominikai Köztársaság akciós repjegyek 169 900 Ft-tól és belépési feltételek

Dominikai Köztársaság akciós repjegyek 169 900 Ft-tól és belépési feltételek

A Dominikai Köztársaság azon országok közé tartozik, ahova korlátozások nélkül utazhatunk. A karibi ország 2020. július 1-jén megnyitotta határait a külföldi turisták előtt.

Belépési feltételek

  • A beutazáshoz negatív PCR teszt nem szükséges, azonban érkezéskor a repülőtéren szúrópróbaszerű ellenőrzések előfordulhatnak. A beoltottságot bizonyító kártya – illetve a 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt – megléte esetén garantáltan nem végeznek gyorstesztet az érkezéskor. Az utazás megkezdése előtt és a hazautazás előtt is mindössze egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, mely az utazás megkezdése előtti 72 órában magunkon észlelt tünetekre kérdez rá (láz, köhögés).

Repülőjegyek a Dominikai Köztársaságba

Miért épp a Dominikai Köztársaság?

A pihenni vágyó, a romantikus, illetve a kalandvágyó turista is megtalálja a kedvére valót Dominikán. A Hispaniola szigetén található földi paradicsomot Kolumbusz Kristóf fedezte fel még 1492-ben, jelenleg ez a Karib-tenger második legnagyobb állama. Kellemes meglepetésként hathat, hogy az ide tervezett üdülés jóval olcsóbb, mint más karib-tengeri szigeten. Így pedig a Dominikai Köztársaság minden szempontból rászolgál a trópusi paradicsom elnevezésre.

A Dominikai Köztársaságnak vannak a legszebb strandjai. Akár eldugott, titokzatos partszakaszokat keresel, akár all-inclusive üdülőhelyekre fáj a fogad… Garantáljuk, hogy ebben a változatos országban, amelynek ezer mérföldnyi tengerpartja és kilenc különböző ökológiai zónája van, az év bármely időszakában, mindenki talál magának egy hozzáillő tengerpartot.

A sziget legjelentősebb városa a főváros, az Ozama folyó nyugati partján elterülő Santo Domingo, amely az Újvilág legrégebbi városa. Az UNESCO Világörökség részét képező város a konkvisztádorok letűnt korát eleveníti meg a spanyol gyarmati építészet pasztellszínű épületeivel és az óváros macskaköves utcáival. Igazi látványosságnak számít erre a városi erődítmény, az óváros koloniális stílusban megépült központja, a kiterjedt botanikuskert, illetve a Los Tres Ojos névre keresztelt cseppkőbarlang. Mindenképpen figyelmet érdemel még Kolumbusz Kristóf háza vagy a washingtoni Fehér Ház kicsinyített, de pontos mása.

Időjárás a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság az egzotikus országok csoportjába tartozik, ahol a száraz évszak és az esős évszak váltakozik. A hőmérséklet egész évben nagyon kedvező, a legmelegebb hónap augusztus (átlagosan 31 ° C), a leghidegebb február (28 ° C). Az esős évszak májustól júniusig és szeptembertől októberig tart. A Dominikai Köztársaságban a főszezon legfeljebb két időszakát különböztethetjük meg. Egyrészt a július-augusztus, másrészt a december-február közötti időszakot.

Vízum

Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges az utazáshoz Dominikai Köztársaságba, ugyanakkor az országba való megérkezéskor, a határátkelőhelyen 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani, amennyiben a választott légitársaság nem építi be ennek díját a repülőjegy vételárába.

Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Dominikai Köztársaságba történő beutazást követően. A turistakártyával 30 napig tartózkodhatnak az ország területén, amely tartózkodás további, maximum 30 nappal a helyszínen, díj ellenében meghosszabbítható.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top