Connect with us

Hírek

Digitális regisztrációra vált a Dominikai Köztársaság

Digitális regisztrációra vált a Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaság azon (kevés) országok közé tartozik, ahova korlátozások nélkül utazhatunk. A karibi ország 2020. július 1-jén nyitotta meg határait a külföldi turisták előtt, április 1-jétől azonban már csak digitálisan regisztrálhatják magukat az érkezők.

A Dominikai Köztársaságba utazók április 1-jétől már csak digitálisan regisztrálhatják magukat – írja a német touristik aktuell a Dominikai Köztársaság turisztikai hivatalának tájékoztatása alapján. Az ország már tavaly novemberben bevezette az elektronikus regisztrációs űrlapot, hogy megkönnyítse a be- és kiutazást. Az e-jegy az eddigi nemzetközi be- és kiutazó kártyát, valamint a papíralapú vám- és egészségügyi nyilatkozatot váltja ki, ezeket legkésőbb március 31-ig lehet használni.

Belépési feltételek

A beutazáshoz negatív PCR teszt nem szükséges, azonban érkezéskor a repülőtéren szúrópróbaszerű ellenőrzések előfordulhatnak. Az utazás megkezdése előtt és a hazautazás előtt is mindössze egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, mely az utazás megkezdése előtti 72 órában magunkon észlelt tünetekre kérdez rá (láz, köhögés).

Dominikai Köztársaság

Ingyenes COVID-biztosítás

Az ország 2021 áprilisáig meghosszabbította az ingyenes COVID biztosítási programját is, amelyet még 2020 augusztusában indított útjára, hogy ezzel is növeljék a turizmus versenyképességét. A járvány számos bevételi forrást és munkahelyet érintett negatívan, annak ellenére, hogy a fertőzöttek száma a szigeten viszonylag alacsony volt…

  • Koronavírusos fertőzés esetén az összes utasnak (állampolgárságtól vagy nemzetiségtől függetlenül) a helyi önkormányzat megtéríti tartózkodásuk meghosszabbításával, a jegyek megváltoztatásával vagy a hazaszállítással kapcsolatos költségeket, valamint készpénzt biztosítanak vészhelyzet esetén.

Repülőjegyek a Dominikai Köztársaságba

Kedvezményes utazási csomagok: Foglalj a Pelikán.hu oldalán!

A Dominikai Köztársaság a Karib-térség egyik legváltozatosabb országa, festői hegyekkel, sivatagos pusztákkal és képeslapra illő strandokkal. A közel 40 kilométer hosszan elnyúló Punta Cana-t pedig a világ egyik legszebb partjaként tartják számon. Hogy a szállás miatt se fájjon a fejed, nézz szét ittOkos madarunk a legjobb ajánlatokat tárja most eléd.

Dominikai

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top