Connect with us

Hírek

Karanténmentes járatokat indít a Delta Atlanta és Róma között

Karanténmentes járatokat indít a Delta Atlanta és Róma között

Karanténmentes járatokat indít a Delta Atlanta és Róma között. Az utasoknak három negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük. Így bár az utazásra jogosultak köre egyelőre nem változik, megérkezéskor a karantén kiváltható lesz.

Hamarosan karanténmentes repülőjárat indul Atlanta és Róma között… A Delta Air Lines lesz az első légitársaság, amely koronavírus-mentes interkontinentális összeköttetést kínál Európa és az Egyesült Államok között. A tesztprogram december 19-én indul a Hartsfield–Jackson és a Róma-Fiumicino nemzetközi repülőtér között. Az utasoknak 72 órával a járat indulása előtt el kell végeztetniük egy PCR-tesztet, ennek negatív eredményével, illetve közvetlenül a beszállás előtt elvégzett gyorsteszt szintén negatív lelete esetén lehet csak felszállni a gépre. Érkezés után Fiumicinón még egy gyorstesztet végeznek, és ugyanilyen ellenőrzés vár a Rómából Atlantába tartókra is.

Ez is érdekelhet:

A hosszú távú transzatlanti járatok nagyon fontosak a nagy amerikai és európai légitársaságok számára. Róma repterének vezérigazgatója is abban reménykedik, hogy a programot Európa több repülőterére is kiterjesztik majd a jövőben, véleménye szerint az Atlanta-Róma járattal közel lehet az áttörés.

Továbbra is érvényben marad azonban a beutazási korlátozás az Egyesült Államokban, bár az amerikai légitársaságok abban reménykednek, hogy hamarosan a Fehér Ház döntést hozhat arról, hogy megszünteti a korlátozást az EU-s állampolgárokra vonatkozóan – tudta meg nemrégiben a Reuters.

(Forrás: airportal.hu, Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top