Connect with us

Magazin

Cseréld le a Balcsit a Török Riviérára

Cseréld le a Balcsit a Török Riviérára

Végtelenül hosszú strandok, kedvező árak, elsőrangú szállodák és mesés ételek. Törökország már jól ismert a magyar turisták között, de nem árt elismételni, miért is szeretjük annyira. Magyarországról mindössze két órányi repülőútra fekszik, a legtöbb szálloda pedig all inclusive ellátást kínál, ezzel csak az a gond, hogy a nyaralás után felkúszhat pár kiló. De egyszer élünk! Ha már szállodák, Törökországot azért is szeretjük annyira, mert mindenkinek nyújt valamit – gyerekes családok Mekkája, rengeteg medencével és csúszdával, de csak felnőtteknek kategóriát is találsz – a gondtalan pihenés garantált a Török Riviérán.

Három, négy vagy öt csillag?

Azt azért tudni kell, hogy a csillagok száma nem felel meg az európai értékeléseknek, ezért ajánlatos minimum 4* mellett dönteni. A négy és ötcsillagos szállodákra már nem lehet panasz, de azért tanácsos egy picit utánajárni a dolgoknak, nehogy aztán meglepetés érjen.

Reptéri transzfer

A Török Riviéra régió Antalyától, Kemeren és Tekirovon át egészen Alanyáig húzódik.. Ez több mint száz kilométernyi partszakaszt jelent. Nos a reptéri transzfer lehet rövidebb, de több órás is, ezért figyelembe kell venni a pontos úti célt is. A gyermekes családok számára Lara, Kumkoy és Belek üdülőhelyek talán a legideálisabbak, hisz mindössze 25-30 kilométerre fekszenek Antalya repülőterétől.

Török vs. Égei Riviéra

Míg a Török Riviérát széles homokos strandok jellemzik, az Égeit inkább keskenyebbek borítják, de találsz itt apró kavicsos strandokat is. Az Égei Riviérát a varázslatos történelmi tengerparti városok jellemzik, amelyeket a Török Riviérán nem találsz (pl. Kussadasi). A hét bizonyos napjain (nem minden nap) közvetlen járatok indulnak az Égei Riviérára. Ezek többnyire Izmirbe, Bodrumba vagy Dalamanba érkeznek.

Nyaralás Side-ben 188 825 Ft-tól

✔budapesti indulás ✔15 kg poggyász ✔7 éjszaka ✔4* partközeli szálloda (családok számára is ideális) ✔all inclusive ✔transzfer

Utazás    FOGLALD LE ITT

Nyaralás Avsallar-ban 234 325 Ft-tól

✔budapesti vagy bécsi indulás ✔15 kg poggyász ✔7 éjszaka ✔4* tengerparti szálloda (ingyenes napozóágyak, napernyők és strandtörölközők) ✔all inclusive ✔transzfer

Utazás    FOGLALD LE ITT

Nyaralás Side-ben 258 375 Ft-tól

✔budapesti indulás ✔15 kg poggyász ✔7 éjszaka ✔5* tengerparti szálloda (a hotel strandja Kék Zászló minősítéssel rendelkezik) ✔all inclusive ✔transzfer

Utazás    FOGLALD LE ITT

Fakultatív utazások, amelyeket ajánlunk

Vízesés – egy kis szerencsével és ha a gép jobb oldalán ülsz, akkor akár leszállás közben is láthatod.


Antalya – egy modern város, történelmi központtal, szűk utcákkal, amik szinte csavargásra lettek teremtve.

(Állítólag) A világ legnagyobb akváriuma

Pamukkale – az UNESCO listáján is megtalálható egyedülálló jelenség, bár eléggé zsúfolt, de biztosan érdemes meglátogatni. Ezekben a csodálatos mészkőmedencékben évente 2 millió turista fürdőzik, érdemes korán elindulni és így elkerülni a tömeget.

Epheszosz ókori város – ha szerencséd lesz eljutni a városba, olyan érzésed lesz, mintha nem is Törökországban járnál. A leginkább lenyűgöző látnivaló kategóriába tartozik a Celsus könyvtár.

Cseréld le a Balcsit a Török Riviérára
5 (100%) 2 vote[s]

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre
To Top