Connect with us

Hírek

Csehország újra szabadon átjárhatóvá teszi határait!

Csehország újra szabadon átjárhatóvá teszi határait!

A koronavírus járvány lecsengése miatt számos európai ország igyekszik lazítani a jelenleg még érvényben lévő utazási korlátozásokon. Ezúttal Csehország döntött úgy, hogy május 26-tól újra szabaddá teszi államhatárainak átlépését. Az ellenőrzések ezután már csak szúrópróbaszerűek lesznek.

Jelenleg a Csehországba való belépéskor továbbra is kell negatív koronavírus-teszttel rendelkezni, de ezt is csak szúrópróbaszerűen fogják majd ellenőrizni. A belügyminiszter, Ján Hamácek Twitter-bejegyzése szerint erről a hétfői ülésen döntött a cseh kormány.

Csehország azon igyekszik, hogy június közepéig teljes egészében megnyithassa határait. Ennek feltételeiről már tárgyalnak az összes szomszédos országgal, legelőrehaladottabb állapotban jelenleg a cseh-osztrák tárgyalások vannak. A külügyminiszter, Tomás Petricík azt szeretné elérni, hogy a csehek anélkül utazhassanak idén nyáron, hogy kötelező lenne számukra a koronavírus-teszt, illetve a hazaérkezésük után se kelljen kötelező, kéthetes karanténba vonulniuk.

(Forrás: mti)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top