Connect with us

Hírek

Hollandia: Magyarország besorolása változott, szigorodnak a beutazási szabályok

Hollandia: Magyarország besorolása változott, szigorodnak a beutazási szabályok

Szeptember 6-tól Magyarország besorolása Hollandiában sárga (fokozott kockázatú ország) kategóriára változott a növekvő Covid-esetszámok miatt, ennek megfelelően szigorodnak a beutazási szabályok.

Hollandia eddig azon országok egyike volt, ahová a magyar állampolgárok teszt és oltási igazolás nélkül, tehát mindenfajta korlátozás nélkül beutazhattak. Ez most változik! Szeptember 6-tól Magyarország besorolása sárga (fokozott biztonsági kockázatú ország) kategóriára változott. Ennek megfelelően minden 12 év feletti személynek igazolnia kell, hogy:

  • vagy már teljesen be van oltva az alábbiak szerint: 
  1. Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Sinopharm oltásoknál a második oltás beadását követő 14. naptól érvényes,
  2. a Janssen oltásnál az oltás beadását követő 28. naptól (illetve, ha az oltás 2021. augusztus 14. előtt került beadásra, akkor már a 14. naptól)
  • vagy átesett a betegségen;
  • vagy rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, VAGY 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel.

Hollandiában nincsen hivatalos védettségi igazolvány és jelenleg a szolgáltatások igénybevételének sem feltétele az uniós Covid-igazolvány. Utazás előtt regisztráció nem szükséges!

Nincs többé karantén a védettségi igazolvánnyal hazatérőknek

Április 29-én 23 órától karantén és teszt nélkül térhetnek vissza a világ bármely államából Magyarországra azok, akik érvényes magyar védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A tavaly ősztől érvényes szabályok szerint a külföldről hazatérőknek eddig tíz napos karanténba kellett vonulniuk, ami csak két negatív eredményű PCR-teszttel volt kiváltható.

Kedvezményes repjegyek Hollandiába

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top