Connect with us

Hírek

Ciprus: Március 1-től a beoltottak mentesülnek a tesztelés alól

Ciprus: Március 1-től a beoltottak mentesülnek a tesztelés alól

Ciprus 2022. március 1-jétől módosítja az országba való belépés feltételeit. Az egyes országokat három kategóriába sorolják – zöld, vörös és szürke. A beoltott és a fertőzésen átesett turisták mentesülnek a tesztelés és a karantén alól, a az oltással nem rendelkezőknek be kell tartaniuk az indulási országra vonatkozó szabályokat. A Cyprus Flight Pass nevű online űrlap kitöltésének kötelezettsége továbbra is érvényben marad. Február 28-ig továbbra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak minden utasra. Az emlékeztető oltásban részesült utasok azonban kivételt képeznek – nincs szükségük harmadik tesztre.

Repjegyek Ciprusra:

Március 1-től a be nem oltott turistákra a következők vonatkoznak:

zöld országból érkezők: 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt.

vörös országból érkezők: 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt. Érkezéskor még egy PCR-teszt is kötelező, saját költségen.

szürke országból érkezők: speciális beutazási engedély, 72 óránál nem régebbi PCR teszt vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszt, PCR-teszt érkezéskor saját költségen, 14 napos karantén vagy 7 napos karantén, abban az esetben, ha a 7.napon átesnek egy újabb PCR vizsgálaton és az eredmény negatív.

Az országba való beutazás feltételei 2022. február 28-ig

A Ciprusi Köztársaságba érkező 12 éves vagy annál idősebb összes utasnak az utazás megkezdése előtt 72 órán belül végzett negatív PCR-teszt eredménnyel, vagy az indulás előtti legfeljebb 24 órában elvégzett negatív gyorstesztet igazoló eredménnyel kell rendelkeznie a beutazáshoz. Emellett minden 12 éves és idősebb a köztársaságba érkező utasnak érkezéskor is PCR-tesztnek kell alávetnie magát, függetlenül attól, hogy be van-e oltva vagy sem és melyik országból érkezik, illetve rendelkezik-e Covid-19 gyógyulási igazolással. A vizsgálat költségét (15 euró v. 19 euró) az utasok fizetik. A fentiek mellett, azoknak az utasoknak, akik a Covid-19 harmadik/emlékeztető oltást még nem  vették fel,  az érkezésüket követő 72 óra elteltével antigén gyorstesztet is kell végeztetniük, amelyet a beszállókártyájuk és személyazonosításra szolgáló igazolványuk felmutatásával az Egészségügyi Minisztérium vizsgálóhelyein ingyenesen elvégeztethetnek. 

Ciprus minden Magyarországon használatos vakcinát elfogad.

Az utazás megkezdése előtti 48 órán belül a CyprusFlightPass oldalon történő regisztráció továbbra is kötelező. A turistáknak a regisztráció után kapott visszaigazolást kinyomtatva vagy mobiltelefonra feltöltve maguknál kell tartaniuk ciprusi tartózkodásuk alatt, ez jogosítja fel őket azokon a helyszíneken való tartózkodásra, ahol kötelező az ún. Safepass bemutatása. A szigeten való tartózkodás 8. napjától a turisták esetében az érvényes elektronikus EU Covid igazolvány veszi át a Safepass szerepét (érvényes személyazonosító igazolvány/útlevél felmutatása mellett), amely bizonyítja, hogy teljes körűen beoltották őket, vagy átestek a betegségen. Azok esetében, akik nem rendelkeznek ilyen igazolvánnyal 72 óránként PCR-teszt, vagy 48 óránként gyorsteszt elvégzésére van szükség, ide értve a 6-11 éves gyermekeket is. 

Figyelem! A Safepass céljára használt EU Covid oltási igazolvány érvényessége lejár, ha több mint 7  hónap telt el a két dózisú vakcina második adagjának felvételétől, vagy az egy dózisú vakcina felvételétől számítva. A 7 hónapos időintervallum leteltét követően a Cipruson belüli mozgáshoz 72 órán belül negatív PCR teszt, vagy 48 órán belüli negatív antigén gyorsteszt szükséges.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top