Connect with us

Hírek

Cinque Terre – borsos büntetés, ha papucsban túrázol

Cinque Terre – borsos büntetés, ha papucsban túrázol

Az olaszországi Cinque Terre régió évek óta dönti a rekordokat, hisz a turisták egyik legkedveltebb úti célja. A színes halászfalvak és az olasz riviéra látványa ezreket varázsolt már el. Ha közeljövőben (vagy akár a távoliban) készülsz Olaszország ékkövébe, akkor mindenképp olvass tovább. De vigyázz! Ha papucsban vagy szandálban kapnak el túrázás közben, akár 730 ezer forint büntetést is kiszabhatnak.

A tengerparti régió hasonló a hegyvidéki ösvényekhez

Ha szóba kerül Cinque Terre a nagytöbbségnek nem a túraútvonalak jutnak eszébe. De az igazság az, hogy öt falut köt össze ösvényekkel, amelyek elég nehéz terepen vezetnek. A hatóságok a hegyi mentőegységek jelentései alapján vezetnék be a borsos bírságot. Ugyanis a turisták nem megfelelő felszerelésben vágnak neki a turistaösvényeknek, a kirándulások pedig gyakran balesettel végződnek. „A probléma az, hogy az emberek tengerparti térségbe jönnek anélkül, hogy tudnák, hogy a terep inkább emlékeztet hegyi ösvényre.” mondta Patrizio Scarpellini, a Cinque Terre Nemzeti Park vezetője. Mielőtt a bírságról szóló törvény érvénybe lépne, a Nemzeti Park vezetősége tájékoztató kampányt indít.

Oktatás plakátok formájában

Az információs kampány olyan plakátokat és szórólapokat tartalmaz, amelyek figyelmeztetnek a nem megfelelő cipőkre. A Cinque Terre kártya megvásárlása során is figyelmeztetéssel kell számolni. A helyi csoport, a Comandi Regione Carabinieri Forestale is segít a látogatók tájékoztatásában. Ha a turisták úgy döntenek, hogy figyelmen kívül hagyják a tilalmat, 16 000 és 792 000 forint közötti bírsággal szembesülhetnek.

Idén 750 000 turistával számolnak

A tilalom időzítése különösen megfelelő. A CNN szerint 2019-ben ez a festői régiót 750 000 látogató szeretné meglátogatni, akik főleg hajókkal utaznak ide, tavaly pedig 450 000 turista nyaralt itt. A kiránduló hajók Cinque Terre-be elsősorban a közeli La Spezia kikötőből érkeznek. Érkezéskor minél több utast szeretnének figyelmeztetni az új tilalomra.

További korlátozások Olaszországban

Ha már aktívan tervezed utazásod, nem árt ha felkészülsz a további korlátozásokra. 2018 végétől Firenzében tilos a legforgalmasabb utcákon a frissítők fogyasztása. Az „elkövetők” 47 500 – 158 000 forint bírságra számíthatnak. Rómában is új szabályokat vezettek be. Tilos az alkoholfogyasztás az utcákon és a szökőkutas fürdőzést sem ajánljuk, kivéve, ha nem gond a büntetés kifizetése.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top