Connect with us

Hírek

Bulgária enyhített a korlátozó intézkedéseken: negatív antigén-, PCR-teszt vagy oltás elegendő a belépéshez

Bulgária enyhített a korlátozó intézkedéseken: negatív antigén-, PCR-teszt vagy oltás elegendő a belépéshez

Bulgária hivatalosan május 1-jén indította el a nyári turisztikai szezont, és megszüntette a szirgorú belépési korlátozásokat. A beutazás jelenleg COVID-19 elleni oltást igazoló dokumentummal, a COVID-19 fertőzésből való kigyógyulást alátámasztó dokumentummal vagy egy negatív PCR-teszt (vagy) antigén gyorsteszt birtokában lehetséges.

Bulgáriában a kormány 2021. május 31-ig meghosszabbította a „sürgősségi járványhelyzetet”. A magyar állampolgárok jelenleg a jogszabályban meghatározott három lehetőség egyikének teljesülése mellett, karanténmentesen léphetnek be Bulgária területére:

  • 1. COVID-19 elleni oltást igazoló dokumentummal. Az oltást igazoló dokumentum csak az utolsó dózis beadását követő 14 nap elteltével jogosítja fel az utazót a korlátozásmentes beutazásra.  Az oltási igazolásnak tartalmaznia kell az oltott utazó nevét, a születése dátumát, az oltás(ok) beadásának dátumát, az oltóanyag fajtáját, az oltóanyag gyártóját, az oltóanyag tételszámát, a beadott dózis mennyiségét, valamint a dokumentumot kiállító ország és hatóság megnevezését. A beutazáshoz elfogadott védőoltások: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac, Covishield. 
  • 2. A COVID-19 fertőzésből való kigyógyulást alátámasztó dokumentummal. A korábbi fertőzést egy PCR-, vagy antigén gyorsteszt pozitív eredményével lehet igazolni, melynek tartalmaznia kell azt, hogy az utazó, a beutazástól számított 15. napnál korábban átesett a COVID-19 fertőzésen. A rendelet alapján, az utazástól számított 180. napnál korábban kiállított tesztek, Bulgária területére való belépéshez nem érvényesíthetőek.
  • 3. Egy 72 óránál nem régebben, hivatalos szerv által kiállított negatív PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebben, hivatalos szerv által kiállított antigén gyorsteszttel. Az antigén gyorstesztek vonatkozásában csak az EU által elfogadott gyorstesztek eredménye érvényesíthető. A teszteredménynek tartalmaznia kell az utazó személyes adatait, a tesztet végző egészségi intézmény adatait (névvel, címmel, elérhetőséggel), a tesztelés időpontját, a teszt típusát, valamint annak negatív eredményét.

Az országon átutazók számára nem kötelező a negatív PCR teszt, az oltási igazolás, vagy a korábbi fertőzés igazolásának bemutatása, amennyiben az utazó Bulgária területét a legrövidebb időn belül elhagyja.

Kedvezményes repjegyek Bulgáriába

Bulgária utazás

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top