Connect with us

Király repjegyek

Retúr repjegy Budapestről Palermóba már 20 070 Ft-tól!

Retúr repjegy Budapestről Palermóba már 20 070 Ft-tól!

Akik imádják Szicíliát, azoknak van egy jó hírünk, most Budapestről szuper áron foglalhatsz Palermóba. Palermo az ötödik legnagyobb város Olaszországban, egy olyan hely, amely tele van csodálatos kontrasztokkal, kaotikus, de mégis valahogy nyugodt a hangulata. Íme néhány ok, amiért érdemes csomagolni és elindulni délnek.

Akciós repjegy Palermóba:

Honnan? Budapestről

Kivel? Ryanair

Mikor? Januárban

Példa dátum: január 13 – 16

A helyi konyha

Tudtad, hogy 2015-ben Palermo volt az utcai ételek fővárosa? Van egy nagyon jó oka annak, hogy miért. Az évszázadok alatt idegen kultúrák hagytak nyomot a szicíliai ételeken. Tehát, ha úgy tetszik a helyi ételek görög, spanyol, arab vagy francia konyha keveréke. Palermói utazásod addig nem teljes, amíg ki nem próbáltad a hagyományos szicíliai rizsgolyókat – arancini vagy a világ legízletesebb gelato-ját. Palermo legjelentősebb tészta féléje a cannoli. Valószínűleg próbáltad már, de sehol se olyan jó, mint amelyek itt készülnek. Minden finomabb Palermóba!

A történelem

A hosszú és gazdag történelme Palermónak még i.e. a 8. században kezdődött, amikor a föníciaiak megalapították a várost. A város építészete a legjobb példája a kulturális sokszínűségnek. Még a legrövidebb sétánk alatt is kiderül, hogy különböző motívumokat figyelhetünk meg az épületeken, például az arab és gótikus stílust is.

Palermo sötét múltja

Palermót az élvezetek városának is szokás nevezni. Nos, ez nem mindig szivárványt és pillangókat jelent. A városnak van sötét és ijesztő oldala is. Hallottál már a kapucinus katakombákról? A Convento dei Cappuccini 8000 mumifikált holttestet őriz. Egyes testek még mindig kiváló állapotban találhatóak, mint Rosalia Lombardo-é. Ez a kislány, aki 1920-ban hunyt el, még mindig úgy néz ki, mint aki alszik. Kissé ijesztő, ugye?


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top