Connect with us

Magazin

8 kihagyhatatlan darab Brüsszel nagyszerű látnivalói közül

8 kihagyhatatlan darab Brüsszel nagyszerű látnivalói közül

Európának is van fővárosa, mégpedig Brüsszel. Bár ez a titulus nem számít hivatalosnak, nincs is sziklába vésve, de azért teljesen megalapozott, ugyebár. A NATO székhelye, ugyanúgy, mint az Európai Unió néhány hivatalának és szervezetének is. Nemcsak Brüsszelnek hívhatod, hallgat a Bruxelles, a Brussel, a Brussels vagy a Brüssel megnevezésekre is. Hivatalos nyelvei a francia és a holland (nem, nem a belga J). Belgium fővárosa, egyben az ország turisztikai csomópontja és ipari központja is. A város zöld területekben jócskán bővelkedik, van jó néhány értékes emlékműve, luxusüzlete, sőt, talán nem gondolnád, de nincs híján a forgalmas, lüktető negyedeknek sem. Állítólag Párizs kishúga. És bár a „kicsi” jelző itt nagyság szempontjából helyénvaló, nem jelenti azt, hogy rosszabb is lenne, esetleg valamiben kevesebb. Nem hiszed? Akkor irány Brüsszel!   

Akciós repjegyek Brüsszelbe:

A 9 híres golyó, azaz az Atomium

Valamikor már elméláztál azon, hogy hányszor kell a vas molekuláját megnagyobbítani, hogy ismert emlékművé váljon? Ha arra jutottál, hogy százhatvanötmilliárdszor, akkor válaszod helyes volt. Az Atomium Brüsszel szimbóluma, a történelem különleges hagyatéka és egyben a város legközkedveltebb látnivalója is. 1958-ban jött lére, az EXPO világkiállítás részeként. És nem csupán szép, hanem „tartalmas” is. Belsejében különböző tudományok világába juthatsz el kiállításokon keresztül, ezenkívül itt találod meg Európa leggyorsabb liftjét is.

Előtted egész Európa – a Mini Európa parkban

Bejárni egész Európát egyetlen óra alatt – Brüsszelben természetesen ez is lehetséges, mégpedig a Mini Európa parkban (Mini-Europe). Persze azért nem várhatod el, hogy a kontinens minden sarka szemeid elé tárul egyetlen városon belül, de 350 lekicsinyített emlékműve igen. A túra végén minden probléma nélkül kijelentheted, hogy láttad a Big Ben-t, a velencei gondolákat, sőt, még a berlini falat is, például, 60 perc alatt.

Parlamentárium

Szeretnél egy pár pillanat erejéig az európai politika részévé válni? Vagy inkább nyári estéken, sör mellett a haverok körében szeretsz közéleti kérdésekkel foglalkozni? Nem gond, a Parlamentáriumot mindenképpen látogasd meg, mert nagyon érdekes élmény. Kapcsolódj be egy interaktív utazásba a tagállamok között, nézd meg a videó-falat a Parlament tagjainak üzenetével, szóval, légy része valami nem hétköznapinak!

A Grande Place tér

Grote Markt, ahogy hollandul hívják, Brüsszel történelmi központja. Domináns szimbóluma a 15. századbeli városháza. Tornya 96 méter magasságból néz le a világra (vagy legalábbis a Grande Place térre). Tetején találkozhatsz Brüsszel védőszentjével is, Szent Mihállyal, helyesebben csak a szobrával (bár ki tudja…). A hely egyik közkedvelt alkotórésze a Tapis de Fleurs is, mely annyit jelent, hogy virágszőnyeg. Minden két évben új ruhába öltöztetik fel a kertészek.

Akit mindenki imád: a pisilő kisfiú

Bár biztosan te is pisilő kisfiúként emlegeted Brüsszel legközkedveltebb fotózási hátterét, hivatalos neve a Manneken Pis. Sok legenda lengi körül, de talán a legismertebb az, amelyik III. Gottfried hercegről szól. Amikor kétéves volt, a seregei egy harc során kosárba rakták és felfüggesztették egy fára, hogy így adjon erőt a küzdelemhez. Ő pedig lepisilte innen az ellenséget. Természetesen, a harcot az ő csapatai nyerték meg.

Belgian Comic Strip Center

Van itt valamilyen képregény-rajongó? Esetleg egy pár meseőrült? Mert ők már biztosan hallottak a Belgian Comis Strip Center-ről. Egy múzeum része, például az imádott belga képregény-hőssel, Tin Tin-nel is szemben találhatod magad ezen a helyen.

Gofri és csoki, boltok és vásárlás

Édesség és pénzköltés – mint valami hollywoodi női komédia forgatókönyvének alapgondolata a 2000-es évek elejéről. Pedig még mindig 2019-ben vagyunk és Brüsszelben. Ha szereted a bolhapiacokat, akkor itt boldog leszel. Látogasd meg például a Jeu de Balle Flea Market-et vagy a Place du Grand Sablon történelmi boltot. A Chocolatier Mary-ben pihenj meg valami édes gyönyörűséget majszolva, ott hangolódj rá a csokimennyországra, azaz a Musee su Cacao et du Chocolat csokoládémúzeumra.

A Királyi Szépművészeti Múzeum

A Királyi Szépművészeti Múzeum, azaz a Royal Museums of Fine Arts of Belgium valójában múzeumok csoportja, tele zseniális képzőművészeti darabbal. Ha nem vagy művészetkedvelő, talán nem ez lesz a kedvenc brüsszeli látnivalód, de biztos, hogy így is nagyon fog tetszeni.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top