Connect with us

Magazin

LOT: Boeing 787 Dreamliner Premium Economy (beszámoló)

Ahogy arról július 7.-én értesülhettetek, a LOT légitársaság 2018 májusától közvetlen járatokat indít New Yorkba és Chicagóba. Heti négy alkalommal repülhetünk a Nagy Almába és heti két alkalommal Chicagóba. A tengeren túlra a LOT Boeing 787 Dreamliner típusú géppel repül majd. És mivel a budapesti repülőtér számára ez hatalmas esemény volt, mi is kipróbáltuk az új gépet saját bőrünkön. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Premium Economy osztályon repültünk a varsói Chopin reptérre.

Advertisement

Az alig egy órás utazást nagyon kíváncsian vártuk, és szerettük volna megtudni, mennyire is lesz kényelmes az USA-ba való utazás. A Business Classon összesen 18 ülés, a Premium Economy-n 21 és a turistaosztályon 213 várja az utasokat. A Premium Economy-n az ülések az alábbi konfigurációban helyezkednek el 2-3-2.

LOT: Boeing 787 Dreamliner

A gép nagyon tiszta és kellemes volt első látásra, a fedélzeten sok hely volt, így a beszállásnál sem okozott gondot a tömeg.

Az ülések állíthatóak, ami a hosszú repülések esetén nagyon jól jön. Bár rövid utunk alatt nem próbáltuk ki. A nagyobb ablakoknak köszönhetően több fény jut be a gépbe. A több természetes fényt és a világos kék üléshuzatokat pozitívan értékeljük.

Minden ülés fel van szerelve saját szórakoztató rendszerrel és töltőcsatlakozóval, míg a nagyméretű tárolóhelyeknek közönhetően az utasok kézipoggyászai gond nélkül elférnek.

Business class

Premium Economy

Turista osztály

Turista osztály

A Premium Economy-n két légiutas-kísérő szolgálta ki az utasokat, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Amikor már mindenki elfoglalta a helyét, pezsgőt és vizet szolgáltak fel.

Miután egy kicsit mindenki kinyújtózkodott, elkezdődött a biztonsági bemutató, majd röviddel felszállás után a légiutas-kísérők felszolgálták az ételeket. Két féle menüből lehetett választani, az egyik főétel hal volt a másik pedig sertés. Mi a halas menüre szavaztunk. Az ételek nagyon finomak és megfelelő hőmérsékletűek voltak. A legfinomabb a csokis mousse. A kép magáért beszél.

A varsói reptéren megnéztük a LOT Business váróját, amely 100%-os kényelmet biztosít a Business class utasok számára. A váró több részre van osztva, repülés előtt az utasok itt pihenhetnek, valamint felfrissíthetik magukat az ingyenes bárnak köszönhetően –  alkohol és alkohol mentes italok, különböző ételek, gyümölcsök és desszertek közül válogathatnak. Felszállás előtt az utasok rendelkezésére áll egy pihenő szoba is. Ami még újdonságnak számít, a LOT nem rég nyitotta meg saját wellness központját, ahol különböző masszázsokkal kényezteti az utasokat. Ezt a szolgáltatást minden Business utas díjmentesen igénybe veheti, időpontot viszont előre kell igényelni. A masszázs kb. 20-30 percig tart.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Király repjegyek

Málta Bécsből 9 900 Ft-tól

Szerző február 24, 2020

Király repjegyek

Tel Aviv retúrjegy Budapestről most 21 000 Ft-tól

Szerző február 21, 2020

Király repjegyek

Kerüld el a turistacsapdát! Mallorca tavasszal 9 800 Ft-tól!

Szerző február 21, 2020
Advertisement
Advertisement
To Top