Connect with us

Hírek

Két hétre bezárnak a vendéglátóhelyek Skócia egyes részein

Két hétre bezárnak a vendéglátóhelyek Skócia egyes részein

Skócia egyes térségeiben péntektől két hétre bezárnak a pubok, az éttermek és a kávézók. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, szerdán az edinburghi parlamentben ismertette az intézkedést. A korlátozás célja a koronavírus-fertőzések ismételten gyorsuló terjedésének a megfékezése az országban.

A skót kormány legújabb rendelete értelmében a két legnagyobb skóciai városban, Glasgowban és Edinburghban, valamint a középső országrészekben október 25-ig nem nyithatnak ki a vendéglátóhelyek. A skót miniszterelnök ismertetése szerint az ország már részeiben a pubok és az éttermek ugyanebben az időszakban beltéri helyiségeikben csak ételt és alkoholmentes italokat szolgálhatnak fel, de ezeket is csak 18 óráig. Szeszesitalt külső teraszaikon vagy elvitelre 22 óráig értékesíthetnek. Öröm az ürömben, hogy az intézkedés bejelentésével egy időben közölték, hogy a kormány 40 millió font (körülbelül 16 milliárd forint) segélyt folyósít az érintett vállalkozásoknak.

A korlátozás célja a koronavírus-fertőzések ismételten gyorsuló terjedésének a megfékezése az országban. A skót egészségügyi minisztérium jelentése szerint, a szerda este zárult 24 órában valamivel több mint ezer új koronavírus-fertőzést mutattak ki szűrővizsgálatokkal.

Nem mindenki  fogadta azonban kitörő örömmel a híreket az országban. A skóciai vendéglátószektor legnagyobb üzleti szervezete, a Scottish Hospitality Group (SHG) szerda esti közleményében például úgy fogalmazott, hogy a skót miniszterelnök ezzel az intézkedéssel több skóciai vendéglátóhely halálos ítéletét írta alá.

(Forrás: turizmus.com)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top