Connect with us

Hírek

Az USA eltörli az oltás igazolás kötelezettségét az országba való belépés előtt

Az USA eltörli az oltás igazolás kötelezettségét az országba való belépés előtt

Május 11-től az Egyesült Államok megszünteti a COVID-19 elleni védőoltás igazolásának felmutatását az országba való belépéskor. Erről a Fehér Ház számolt be – írja a Reuters.

Az új rendelet vonatkozni fog a szövetségi hivatalok alkalmazottaira, a szövetségi kormánynál dolgozó személyekre és a külföldi utazókra. A Fehér Ház azt is közölte, hogy 2021 január óta 95 százalékkal csökkent a COVID-19 betegséggel összefüggő halálozások száma.

Az USA-ba való beutazás feltételei május 11-ig érvényesek

Jelenleg az Egyesült Államokba érkező felnőtt látogatóknak, akik nem állampolgárok vagy nem rendelkeznek állandó lakcímmel, be kell mutatniuk a védőoltás igazolását, néhány kivételtől eltekintve, még a beszállás előtt.

Thomas Massie republikánus képviselő olyan intézkedést terjesztett elő, az oltási kötelezettség hatályon kívül helyezése érdekében. „A CDC tudománytalan megbízatása túl sok embert elválaszt a családjától, és túl régóta teszi ezt. Le kell állítani” – írta a Twitteren.

A CDC szerint a védőoltások továbbra is a legfontosabb közegészségügyi eszköz a Covid-19 elleni küzdelemben, és azt javasolja, hogy minden utazó kapjon védőoltást.

Az Amerikai Utazási Szövetség csütörtökön közölte, hogy „régóta támogatja ennek a követelménynek az eltörlését, és nem lát okot arra, hogy megvárja a közegészségügyi vészhelyzet májusi lejártát – különösen mivel a potenciális látogatók jelenleg tavaszi és nyári vakációt terveznek”.

2021. november 8-tól minden COVID-19 ellen teljesen beoltott személy utazhat az Egyesült Államokba. Június 12-től már nincs szükség negatív tesztre az indulás előtt.

A kötelező tesztelést egyelőre 90 napra törölték el, ezt követően atértékelik a járványügyi helyzetet.

2021. november 8- tól kezdődően az USA-ba bármely külföldi állampolgár, aki megfelelő utazási engedéllyel rendelkezik (célnak megfelelő vízum, vagy ESTA) légi úton beléphet az USA területére, amennyiben az előírt egészségügyi utazási feltételeknek megfelel.

Az USA-ba való beutazás feltételei: a védőoltás kötelező

Teljesen oltottnak az minősül, aki vagy az USA, vagy a WHO által elfogadott Covid-19 elleni védőoltással rendelkezik, és az utolsó oltásától számítva eltelt 14 nap.

Elfogadott oltóanyagok:

  • Janssen (1 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
  • Pfizer – BioNTech (2 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
  • Moderna (2 dózisú, USA és WHO listán is szerepel)
  • AstraZeneca (2 dózisú, WHO listán szerepel)
  • Covishield (2 dózisú, WHO listán szerepel)
  • BIBP/Sinopharm (2 dózisú, WHO listán szerepel)
  • Sinovac (2 dózisú, WHO listán szerepel)

Regisztráció az USA-ba való belépés előtt

2021. december 6-tól az utasoknak meg kell erősíteniük, hogy az általuk közölt összes információ a valóságnak megfelel. A formanyomtatvány és részletesebb információk a Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ honlapján érhetők el.

Akciós repjegyek az USA-ba:

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
2/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top