Connect with us

Magazin

Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo

Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo

Bergamo Olaszország északi részén helyezkedik el, Lombardia közigazgatási egységében. Ez a város gyakran háttérbe szorul a híres szomszédja, Milánó miatt. Sok turista csupán repülőtérként, illetve átjáróként tekint Bergamóra, más olaszországi városokhoz képest. Akik viszont esélyt adnak ennek a mesés kis városnak, gyorsan rájönnek, hogy miért is érdemes itt elidőzni.

Advertisement

Akciós repjegyek Bergamóba:

Bergamo két arca

A város két részre van osztva, felső Bergambo (olaszul Città Alta) hosszú több ezeréves történelmével terül el a dombtetőn. A történelem során Bergamo védőfalai és kapui olyan sikeresen tartották távol az ellenségeket, hogy a várost soha nem hódították meg. Emiatt rengeteg része a városnak érintetlenül maradt, megőrizve az építészetet, amelynek szépségét csak élőben lehet igazán értékelni.

Bergamo újabb városrésze alsó Bergamo (olaszul Città Bassa), habár modernebb, az alsó város is legalább öt évszázadnyi múltra tekint vissza. Mivel Bergamo tele van meredek emelkedőkkel, érdemes igénybe venni a siklókat a közlekedésre. Rocca di San Vigilio a felső városrészen helyezkedik el a város székén, ahonnan elképesztő látvány nyúlik az alsó városra. Érdemes megpihenni a kövek szélén elhelyezkedő kávézók és éttermek egyikében, és megvárni a tökéletes pillanatot napfelkeltére vagy naplementére.

Néhány kihagyhatalan látnivaló

A Basilica di Santa Maria Maggioret nem szabad kihagyni a bergamói városnézés alatt. A 12. századi templom grandiózus belselyét lenyűgöző freskókkal díszített falak veszik körül. A templomot az 1100-as években, a pestisjárvány kitörése alatt, Szűz Máriához imádkozó lakosok építették. Ez egy olyan építészeti csoda, amely minden látogatót levesz a lábáról.

A Leolandia vidámpark tökéletes családi szórakozást nyújt. A park több, mint 40 hullámvasúttal, előadásokkal, akváriummal és farmmal is rendelkezik. Milánótól csupán 20 percre helyezkedik el ez a látványosság.

A Piazza Vecchia, Bergamo óvárosának a szívében található, egyik leglátványosabb tér Lombardiában. A középkortól késő reneszánszig terjedő épületekkel és látványosságokkal körülvett téren, nehéz eldönteni először, hogy hova nézzünk. A fehér színű klasszikus épület, Palazzo Nuovo (az Angelo Mai könyvtár székhelye), a tér közepén elhelyezkedő Contarinni szökőkút csak néhány kiemelkedő látványosság ezen a történelmi téren.

A Bergamo katedrális (Cattedrale (duomo) diSant’Alessandro) kívül fehér márvánnyal borított épület, amely belül elképesztő látványt nyújt. A katedrális belselyében freskókkal díszített falakat, pompás dekorációkat és XXIII. János Pápa tiaráját is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
A gyönyörű Dubrovnik Bécsből 16 885 Ft-tól (júniusban) https://t.co/sskLsygAohMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Spanyolország kisokos: tippek, látnivalók + akciós repjegyek https://t.co/fMinpqyVx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Irány Toszkána, Pisa Bécsből vagy Budapestről már 11 685 Ft-tól https://t.co/QEmMdbZmetMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Május 16-tól már nem lesz kötelező a maszk viselése a fedélzeten és az európai repülőtereken https://t.co/M9BSOnFWmXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Repülj Budapestről Bariba nyáron most akár 13 170 Ft-tól https://t.co/NtrA3doezmMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Dugi Otok – az Adriai-tenger égköve https://t.co/J1hYHaTTKMMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Retúr repjegy Ciprusra júniusban most 20 520 Ft-tól https://t.co/iSvWpqw2SEMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
LAST MINUTE: Repjegyes, félpanziós nyaralás Korfun 182 890 Ft-tól https://t.co/7Y7aqXT8hlMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 12 420 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top