Connect with us

Magazin

Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo

Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo

Bergamo Olaszország északi részén helyezkedik el, Lombardia közigazgatási egységében. Ez a város gyakran háttérbe szorul a híres szomszédja, Milánó miatt. Sok turista csupán repülőtérként, illetve átjáróként tekint Bergamóra, más olaszországi városokhoz képest. Akik viszont esélyt adnak ennek a mesés kis városnak, gyorsan rájönnek, hogy miért is érdemes itt elidőzni.

Akciós repjegyek Bergamóba:

Bergamo két arca

A város két részre van osztva, felső Bergambo (olaszul Città Alta) hosszú több ezeréves történelmével terül el a dombtetőn. A történelem során Bergamo védőfalai és kapui olyan sikeresen tartották távol az ellenségeket, hogy a várost soha nem hódították meg. Emiatt rengeteg része a városnak érintetlenül maradt, megőrizve az építészetet, amelynek szépségét csak élőben lehet igazán értékelni.

Bergamo újabb városrésze alsó Bergamo (olaszul Città Bassa), habár modernebb, az alsó város is legalább öt évszázadnyi múltra tekint vissza. Mivel Bergamo tele van meredek emelkedőkkel, érdemes igénybe venni a siklókat a közlekedésre. Rocca di San Vigilio a felső városrészen helyezkedik el a város székén, ahonnan elképesztő látvány nyúlik az alsó városra. Érdemes megpihenni a kövek szélén elhelyezkedő kávézók és éttermek egyikében, és megvárni a tökéletes pillanatot napfelkeltére vagy naplementére.

Néhány kihagyhatalan látnivaló

A Basilica di Santa Maria Maggioret nem szabad kihagyni a bergamói városnézés alatt. A 12. századi templom grandiózus belselyét lenyűgöző freskókkal díszített falak veszik körül. A templomot az 1100-as években, a pestisjárvány kitörése alatt, Szűz Máriához imádkozó lakosok építették. Ez egy olyan építészeti csoda, amely minden látogatót levesz a lábáról.

A Leolandia vidámpark tökéletes családi szórakozást nyújt. A park több, mint 40 hullámvasúttal, előadásokkal, akváriummal és farmmal is rendelkezik. Milánótól csupán 20 percre helyezkedik el ez a látványosság.

A Piazza Vecchia, Bergamo óvárosának a szívében található, egyik leglátványosabb tér Lombardiában. A középkortól késő reneszánszig terjedő épületekkel és látványosságokkal körülvett téren, nehéz eldönteni először, hogy hova nézzünk. A fehér színű klasszikus épület, Palazzo Nuovo (az Angelo Mai könyvtár székhelye), a tér közepén elhelyezkedő Contarinni szökőkút csak néhány kiemelkedő látványosság ezen a történelmi téren.

A Bergamo katedrális (Cattedrale (duomo) diSant’Alessandro) kívül fehér márvánnyal borított épület, amely belül elképesztő látványt nyújt. A katedrális belselyében freskókkal díszített falakat, pompás dekorációkat és XXIII. János Pápa tiaráját is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top