Connect with us

Király repjegyek

Bécsből Rómába most 11 620 Ft-tól (sok időpont)

Bécsből Rómába most 11 620 Ft-tól (sok időpont)

Bécsből Rómába fillérekért? Pontosan! Görgess lejjebb, nézd meg az időpontokat és foglalj most fantasztikus áron. Még annyit elárulunk, hogy dátumokat egészen szeptembertől novemberig találsz.

Advertisement

Bécsből Rómába 11 620 Ft-tól

???? Példa dátumok: szeptember 18-24, október 2-9, november 13-16

Bécs Közv. járat Róma Közv. járat Bécs
11.620 Ft-tól Foglalj

Látnivalók, műemlékek és nevezetességek

Róma rendkívül fotogén város, különösen a jól ismer történelmi látnivalóknak köszönhetően. A leghíresebbek közé tartozik a Colosseum, itt zajlottak a gladiátorok közötti kemény harcok, de színházként is ismert volt. Ne hagyd ki a híres Spanyol-lépcsőt, ahol a helyiek és a turisták is összegyűlnek, beszélgetnek, majd a rövid szünet után, mindenki halad tovább. Ezután irány a Trevi-kút. A legenda szerint, aki egy érmét dob a kútba, az garantáltan visszatér Rómába.

Vatikán

Egy különálló állam a városban. A Vatikán a keresztény világ központja, de az itteni légkör mindenkit beszippant. A világ legkisebb fővárosa nemcsak a történelmi épületeivel vonzza a kíváncsi szemeket, mint a Szent Péter-bazilika vagy a Sixtus-kápolna, hanem sötét titkaival is, amelyek a falak mögött bújnak meg.

A legjobb fagylalt a városban?

A rómaiak egyszerűen a gasztronómia mesterei. Vedd az irányt a város legrégebbi fagyizójába – Giolitti-ba. 1890-ben alapította meg Giuseppus és Bernardino Giolitti és a híres Pantheon közelében találod. Érdekes, hogy az üzletet még mindig ugyanaz a család vezeti. Ha imádod a frissítő gelato-t, itt a helyed.

in vino veritas

Barangolásod során valószínűleg több borozóba is belebotlasz, remek alkalom megkóstolni Olaszország híres borai egyikét. A helyi borospincék egyedi hangulattal rendelkeznek, remek hely baráti társaságok vagy egy romantikus este eltöltéséhez is.

Piacok

Valami ínycsiklandozó nasit kívántál meg. Látogasd meg Róma híres piacait és kóstold meg a friss gyümölcsöket, zöldségeket vagy a helyi gazdák finomságait. A  Campo dei Fiori az egyik leghíresebb, amit már 1869 óta látogatnak a helyiek, így lett Róma egyik legrégebbi és legnépszerűbb piaca. Ha mágnesek helyett valami régiséggel térnél haza, a Porta Portese bolhapiac lesz a befutó.

Róma alvilága

A rejtélyek megszállottja vagy? A hátborzongató látnivaló, Róma alatt húzódik. A katakombák szinte pókhálóként terjeszkednek a város alatt. A katakombák a 3. században épültek, és nemcsak csontvázakat, hanem ősi épületek és csodálatos falfestmények alapjait is megnézheted. A leghíresebbek a San Callisto, a San Sebastiano vagy a Domitilla, amelyek hihetetlen hosszúságúak, akár a 15 kilométert is elérik.

Hajókázni a folyón

Ismerd meg a város történelmi központját más szemszögből is, sőt, közben pihenj. Több tucat hajóval vághatsz neki a Tiberis-folyónak, így a forró nyári napokon a hűvösből csodálhatod meg a várost. Még esti körutazást is választhatsz, élő zenével közvetlenül a hajón.

Bevásárlás

Róma a legdrágább márkák divattervezőinek központja. Menj egyenesen a Via Condotti-on, ahol a legújabb divatirányzatokkal találkozhatsz, nem hiányzik a Gucci, az Armani vagy a Prada márkák darabjai. Ha itt akarsz vásárolni, ne hagyd otthon a hitelkártyád.

Éjszakai élet

Köztudott tény, hogy napnyugta után Róma új életre kel. Ne hagyd otthon jó kedved, vágj neki az éjszakai városnak és szórakozz a legjobb bárokban és klubokban. Sok választási lehetőség van, mindenki pontosan megtalálja azt, amit keres. A klasszikus ínyenceknek meg kell látogatniuk az Aroma éttermet, amely még a Michelin-csillagot is elnyerte. Az étteremből a lenyűgöző Colosseumra nyílik kilátás. Hölgyeim, a magas sarkúval csak óvatosan, hisz a legtöbb utcát macskakő borítja.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hosszú hétvége Prágában már 18 435 Ft-tól https://t.co/JmsYi6EPl6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 37 perc
Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top