Connect with us

Király repjegyek

Bari – Olaszország rejtett kincse már 26 415 Ft-tól

Bari – Olaszország rejtett kincse már 26 415 Ft-tól

Bari tipikusan az a hely, amelyről sokat beszélünk, de nem igazán tudunk róla semmit. Ez talán csak abban rejlik, hogy Olaszország déli részén fekszik. Ez a város, sőt inkább ez a tartomány nagyon is varázslatos és kivételes hangulattal rendelkezik. Bari tökéletes időjárása egyre több turistát vonzz, így egy biztos, az esernyőt nyugodtan otthon hagyhatod.

Akciós repjegy Bariba:

A múltban leginkább úgy volt ismert, mint egy átlagos kikötőváros. Mára Nápoly után a második legnagyobb és gazdaságilag legjelentősebb város Dél-Olaszországban. De hírnevét leginkább Szent Miklósnak köszönheti, aki a tengerészek és kereskedők védőszentje. 1087-ben elszállították Myra-ba és 1089-ben maradványait maga a pápa szentelte fel. Tiszteletére minden május elején megrendezésre kerül a Festa di San Nicola fesztivál. Jelmezes emberek, akik úgy néznek ki, mintha csak a 11. századból csöppentek volna ide, vonulnak végig a városon és az egész ünnepség egy tündéri királyságra emlékeztet. Ha nem is kedveled a hasonló felvonulásokat, de az ezeket követő jó bulikat már annál inkább, akkor biztosan tetszeni fog. Ebben az olaszok soha nem okoznak csalódást. Képesek bulizni a kora reggeli órákig és mindezt csak egy kevés vagy teljesen alkohol nélkül.

Ha már jól kiszórakoztad magad, akkor irány Bari valamelyik gyönyörű strandja. Azt suttogják, hogy Apulia környékén találhatóak a legszebb strandok egész Olaszországban. Ha olyan helyen szeretnél strandolni, ahol kevés a turista, akkor ajánljuk Cala Paurat. Főleg a helyiek látogatják és a környéken hangulatos kis éttermekben ehetsz, amelyek a tenger gyümölcseit különböző fantasztikus módon készítik el. Ha a homokos partok vonzanak a leginkább, akkor San Giovanni lesz a nyerő. A turisták kedvence, az úgynevezett Giovinazzo, amely 30 km-re található Baritól. Amellett, hogy fehér homokos és tiszta vizű strand, az embereket csábítja a történelmi központja is, mely egy szép menekülő a forró napsütéstől.

Ha esetleg nem szeretnéd az egész napot a parton tölteni, akkor meglátogathatod Olaszország legkiterjedtebb és legszebb barlang komplexét. A Grotte di Castellana van szó, amely több mint 90 millió évvel ezelőtt kezdett kialakulni egy földalatti folyón. A látogatás csak idegenvezetővel lehetséges és talán a leginkább figyelemre méltó a két órás körút. Egyedi képződményeket tekinthetsz meg, amelyek nagyon hasonlítanak például a capitoliumi farkasokra Róma alapítójaira, a milánói dómra és a pisai ferde toronyra. Az abszolút ékszer az egész földalatti barlangban azonban a fehér barlang. Ajánljuk, hogy vigyél magaddal egy könnyed gardróbot, hisz a hőmérséklet 15 fokra csökken le.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top