Connect with us

Hírek

Frissítve: Bali szeptemberben megnyílik a turisták előtt!

Frissítve: Bali szeptemberben megnyílik a turisták előtt!

Az indonéz kormány eredetileg októberben tervezte Bali megnyitását. De végül a határnyitás időpontját szeptember 11-re tették át. Így az egyik legismertebb indonéz sziget újra látogatható lesz.

Bali az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Indonézián belül, a helyi lakosság 80%-a a turizmusból él. A lakosság nagy részének semmilyen megtakarítása nincs, így a helyi kormány azt reméli, hogy szeptemberben ismét fogadhatják a turistákat.

„Mivel Bali a legfontosabb turisztikai célpontunk, azonnali és gyors fellépésre van szükség az érdeklődés visszaállításához!” – mondta Ni Wayan Giri Adnyan, indonéz turisztikai főtitkár.

2020. ápr. 2-tól külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Indonézia területére, a belföldi légiforgalom május 10-től azonban – szigorú biztonsági előírások alkalmazásával – fokozatosan helyreáll.

Az ország egy szigorú egészségügyi protokollt kíván meg bevezetni, egy speciális higiéniai program – CHS (tisztaság, egészség és biztonság) kidolgozásán fáradozik, amely a szállodák, éttermek és turisztikai látványosságok biztonságos megnyitásának az érdekeit is szolgálja. Az új egészségügyi protokoll tesztelését először Nusa Dua-n (ejtsd: nuszá duá) tervezik, amely egy nagyobb nyaraló régió Bali déli részén. A térség legszebb szállodái itt találhatók.

Az indonéz kormány azt tervezi, hogy hamarosan újra megnyitja a turisták előtt a Jáva-sziget területeit, valamint az egzotikus Riau-szigeteket is, amely Indonézia második legnépszerűbb úti célja Bali után.

Repjegy Balira


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top