Connect with us

Hírek

Az indonéz Bali szigetén jövő évtől díjat kell fizetni a turistáknak

Az indonéz Bali szigetén jövő évtől díjat kell fizetni a turistáknak

A jövő évtől a turistáknak fejenként tíz amerikai dollárt (kb. 3300 forint) kell fizetniük, ha belépnek az indonéz Bali szigetére. Az összegyűlt pénzt kiemelten a környezet- és a helyi kultúra védelmét szolgáló programokra fordítják – közölte a helyi turisztikai hivatal.

Nem ajánlatos elveszíteni a díjfizetési bizonylatot

A díjat 2024. január 1-től közvetlenül a repülőtéren és a kikötőkben szedik be. Az utasok kötelesek megőrizni a díjfizetési bizonylatot és a hozzá tartozó matricát a sziget elhagyásáig.

„Ezzel a politikával szeretnénk növelni a külföldi turisták tudatosságát és felelősségét, hogy részt vegyenek Bali környezetének és kultúrájának védelmében” – áll a turisztikai iroda körlevélben.

A sziget finoman szigorítja a turistákra vonatkozó szabályokat

Bali természeti adottságainak és gazdag kultúrájának köszönhetően népszerű turisztikai célponttá vált. Sajnos, a közelmúltban a turisták nem megfelelő viselkedésével kapcsolatban került a címlapokra, akik például meztelenül táncoltak, vagy szegényes ruhában pózoltak a Batur és Agung vulkán tetején. Bali lakói mindkét hegyet szentként tartják számon.

Az incidensekre válaszul Wayan Koster tartományi kormányzó bejelentette, hogy szigorúbban felügyeli a látogatók viselkedését. A múlt héten azt mondta, hogy Balit a minőségi turizmus és a helyi kultúrát tiszteletben tartó, igényes vendégek célpontjává kívánja tenni.

Repjegyek Balira:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top