Connect with us

Hírek

Ez Ausztria újraindításának részletes ütemterve

Ez Ausztria újraindításának részletes ütemterve

Sebastian Kurz osztrák kancellár ismertette a „Nyitási Bizottság” által kidolgozott intézkedéseket, amely Ausztria újraindításának részletes ütemtervét tartalmazza. Ennek értelmében május 19-től a turizmus, gasztronómia, kultúra, sport és a rendezvényszektor szolgáltatói ismét megkezdhetik tevékenységüket.

A kancellár ismertetése szerint május 19-től a határok a külföldiek előtt is megnyitnak, karantén-kötelezettséget csak a súlyosan fertőzött országok esetében tartják fent. Általános szabály azonban, hogy a szolgáltatásokhoz való hozzáférés egységes feltétele a „zöld útlevél” lesz. Ez az eljárás esélyegyenlőséget biztosít mindazok számára, akiket beoltottak, akik átestek a COVID-19 betegségen, vagy negatív teszttel rendelkeznek. A „zöld útlevél” bevezetését azonban csak május 24-ére ígéri az osztrák kormány. Az FFP2 maszkhasználat, távolságtartás és a regisztráció is kötelező előírás lesz.

Júniustól a szigorú járványügyi korlátozások (maszkviselés, létszámkorlát, regisztráció, távolságtartás, belépő tesztelés) fokozatosan kerülnek majd feloldásra. Július elsejétől az éjszakai vendéglátás is engedélyezett lesz.

A tervek szerint szabadtéri rendezvényeken kültéren 3000 fő tartózkodhat, beltéren pedig 1500 fő – feltétel, hogy beazonosíthatóan és nyomon követhetően legyenek a vendégek leültetve. A wellness létesítményekben és fitneszközpontokban 20 négyzetméter per főben szabják meg a létszámkorlátot.

Kedvezményes repjegyek Bécsből

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top