Connect with us

Hírek

Ausztrália júniusig meghosszabbítja az utazási tilalmat, a védőoltás kötelezővé válhat a turisták számára

Ausztrália júniusig meghosszabbítja az utazási tilalmat, a védőoltás kötelezővé válhat a turisták számára

Ausztrália tegnap megerősítette, hogy legalább 3 hónappal meghosszabbítja a szigorú utazási tilalmat, amely így június 17-ig marad érvényben.

2020. március 20-tól csak az ausztrál állampolgárok és a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint közvetlen családtagjaik léphetnek be az országba. Azaz minden külföldi állampolgártól megtagadják a belépést, akinek nincs állandó tartózkodási engedélye (permanent resident) vagy nem közvetlen családtag. Emellett minden Ausztráliába érkező utasnak – az erre a célra kijelölt szállodák egyikében – 14 napos, kötelező karanténba kell vonulnia saját költségen. A karanténra kötelezettek abban a városban kerülnek elhelyezésre, amelynek nemzetközi repülőterén belépnek Ausztrália területére.

Ez a szigorú határzár még jó pár hónapig érvényben maradhat, a legfrissebb információk szerint ugyanis, Ausztrália 2021 júniusáig tiltólistára helyezte a nemzetközi utazásokat. Ezt Greg Hunt egészségügyi miniszter is megerősítette. Mint írta, az ausztrál egészségvédelmi bizottság tanácsára három hónappal meghosszabbítják a jelenlegi intézkedéseket, ugyanakkor rámutatott, hogy a korlátozások módosíthatók vagy hatályon kívül helyezhetők, ha már nincs rájuk szükség.

Ausztrália

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a határok megnyitásának egyetlen reménye a védőoltás. Míg Ausztrália hihetetlen munkát végzett a járvány kezelésében, annak az állampolgárok jólétére és megélhetésére gyakorolt ​​hatása igencsak magas. A napokban így több olyan hír is megjelent az ausztrál sajtóban, hogy bizony az oltás lehet a jövő útlevele, és Ausztrália utazási szabályzatába foglalhatja majd a védőoltás meglétét.

Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója például arra számít, hogy az oltások kötelezőek lesznek, mind a látogatók, mind pedig az ausztrálok számára, akik nemzetközi viszonylatban szeretnének utazni a légitársasággal. 

(Forrás: Simple Flying)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top