Connect with us

Magazin

Repülő kávéház és puha párna. Így néz ki az Austrian Airlines business osztálya!

Repülő kávéház és puha párna. Így néz ki az Austrian Airlines business osztálya!

Az Austrian Airlines légitársaság business osztályának előnyei másfélék a járatok hosszúságától, távolságától függően. Talán senkit nem lep meg, hogy a hosszú járatok kényelmükkel nagyobb mértékben tudják elvarázsolni az utasokat. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ebben a cikkben azokat a pozitívumokat mutatjuk be, melyek a távoli úti célokba vezető utadon teszik nagyon is élvezhetővé a repülésedet. Olvasd el, hogy mit kínál az Austrian Airlines business osztálya, ha például Bécsből New Yorkba utazol.

Advertisement
Austrian Airlines Senator Lounge, Wien 16.02.2018 Foto: Austrian Airlines/Michèle Pauty

Startolj a business váróban

A Schwechat-i (bécsi) repülőtérről sok magyar utazik. Ha te is egy vagy közülük, és a hátizsákod mélyén éppen egy az Austrian Airlines business osztályára szóló repülőjegy rejtőzködik, akkor a reptéri várakozás nem kell, hogy a „szükséges rossz” kategóriába tartozzon. Látogasd meg a légitársaság business váróját, töltsd fel elemeidet még a repülésed előtt zöld fák alatt (tényleg), egy kényelmes fotelben, olyan osztrák festők művei között, mint Schiele, Klimt vagy Romako.

Austrian Airlines Senator Lounge, Wien 16.02.2018 Foto: Austrian Airlines/Michèle Pauty

Utazz komfortosan

Azonkívül, hogy az Austrian Airlines business osztálya olyan berendezéssel rendelkezik, melynek luxusérzetét az anyagok és matériák minősége is támogatja, a tervezői úgy válogatták meg a színeket, hogy az út során minden utas egy picit egy ausztriai kiránduláson érezze magát. A fehér és piros árnyalatait használták (nemcsak az osztrák zászló, hanem az Austrian Airlines légitársaság színei is), ehhez jön még a nyugtató hatású kék.

Igen, tudjuk, a kinézet fontos, de hosszú járat esetén csak másodlagos, lényegesebb az, hogy kényelmesen utazhatsz-e majd. A komfortérzetedet növelő tényezőket a következő pontokba tudnánk összefoglalni:

  • az ülések majdnem 2 méter hosszúságú ággyá állíthatók (full-flat bed),
  • kapsz egy ún. „légpárnát” és takarót, melyeket egy innovatív, komfortérzetet növelő módszerrel gyártottak,
  • az élvezet csak egy gombnyomásnyira – bekapcsolhatod az ülésed masszázsfunkcióját,
  • rendelkezésedre áll az aktuális fedélzeti szórakoztató rendszer.

Az Austrian Airlines business osztálya kényelméhez tartozik a kényelmi csomag is. Ebben az esetben ez egy olyan dolgok cuki összeállítása, melyekre egy repülőút során tényleg szükséged lehet. A kényelmi csomagocska a következő úti célokba/célokból repülő utasoknak áll rendelkezésére: Chicago, New York, Washington D.C., Miami, Los Angeles, Kanada, Mauritius, Maldív-szigetek, Thaiföld, Kína, Japán és Dél-Afrika.

Szórakozz!

Miután bekapcsolod a teljesen adekvát méretű képernyődet, egy 350 órányi kikapcsolódást kínáló fedélzeti szórakoztató rendszerbe jutsz (azaz az Austrian Airlines business osztálya átmeneti otthonod is lehetne akár 2 héten keresztül is). A hang minőségéről az aktív zajcsökkentő fülhallgatók gondoskodnak. Ha meg szeretnéd nézni a filmek kínálatát, akkor ezt ezen a linken tudod megtenni.

Kóstold meg a frissen elkészített ételeket és a repülő kávézó kínálatát

A légitársaság 14 különféle ételt kínál, ez a menü speciális étrenddel elők számára is tartalmaz fogásokat (ez lehet élelmiszer-allergia, vallási vagy etnikai meggyőződés vagy bébiétel). Az ételek finomak, ráadásul friss összetevőkből is állnak. A gasztronómiai élmény a következő ételek formájában éri el az utasok ízlelőbimbóit:

leves és előétel,

• főétel (3 típus),

• nagy mennyiségű alkoholos (minőségi borok) és üdítőitalok,

• desszertek és sajtok.

Ha nem tudod eldönteni, milyen bor illene legjobban az ételedhez, a séfek nagyon szívesen segítenek választani.

Ha nagy kávés vagy, akkor a légitársaság repülő kávéháza (Kaffeehaus mit Flügeln) bizonyára nem hagy hidegen. Amennyiben nem tartasz az álmatlanságtól, akkor akár 10 frissen készített bécsi kávéspecialitást is megkóstolhatsz.

Élvezd a további előnyöket…

… úgy mint:

elsőbbségi check-in,

• elsőbbségi poggyászkezelés,

• több poggyász,

• nagyobb kézipoggyász,

• elsőbbség a biztonsági ellenőrzésnél

• belépés az üzleti váróba.

A fényképek forrása: https://www.flickr.com/photos/austrianairlinespress/


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top