Connect with us

Király repjegyek

Utazz Athénba, az istenek hazájába már 18 060 Ft-tól

Utazz Athénba, az istenek hazájába már 18 060 Ft-tól

Athén a mítoszok a legendák és az európai kultúra bölcsője! Tengernyi műemlékével egy igazi időutazás. Athén ősszel csodálatos úti cél, ahol a kellemes klímában mindent megcsodálhatsz. Nyüzsgő athéni piacok, terek, kávézók és hangulatos éttermek teszik igazán pörgőssé a görögországi kirándulásodat. Foglalj most kedvezményes repjegyet Athénba és élvezd a görög főváros hamisíthatatlan hangulatát.

Advertisement

Athén Budapestről: 18 060 Ft-tól

Példa dátum: szeptember 25 – 30

Budapest Közv. járat Athén Közv. járat Budapest
18.060 Ft-tól Foglalj

Athén felfedezésével és megismerésével több napot is el lehet tölteni. A jól kiépített metróhálózatnak köszönhetően gyorsan és kényelmesen tudsz eljutni minden fontos helyszínre, még a tengerpartra is.

Ami először az eszedbe jut, ha Athénra gondolsz az biztosan az Akropolisz lesz. A meredek sziklára épült fellegvár az UNESCO világörökség részét képezi. A védelem alatt álló épületegyüttes olyan jelentős emlékek otthona, mint a Parthenon, Zeusz temploma, vagy Heródes Atticus színháza. Akropolisz szomszédságában találod a görög agorát, ami város gazdasági és politikai központjaként funkcionált.

Miután megcsodáltad a fennmaradt történelemi helyszíneket, érdemes bejárni a város hangulatos kis uttácait. Hangulatos kávézók és éttermek és még meghittebbé teszik a kirándulást. És kitudja, lehet, hogy a helyiek még legendákat is megosztanak veled.

Az Akropoliszt, valamint a Plaka negyedet elhagyva a főváros modern központjához érünk, mely nem más, mint a Syntagma tér. Itt található a Parlament épülete, a Nemzeti Kert, valamint a Nemzeti Régészeti Múzeum.

Athén nemcsak városlátogatásra és új ismeretek begyűjtése alkalmas, hanem a pihenésre is. Strandolj valamelyik Athénhoz közeli strandon és élvezd Görögország kellemes hangulatát.

Kattintson a megjegyzésre
To Top