Connect with us

Király repjegyek

Utazz Athénba, az istenek hazájába már 28 550 Ft-tól

Utazz Athénba, az istenek hazájába már 28 550 Ft-tól

Athén a mítoszok, a legendák és az európai kultúra bölcsője! Tengernyi műemlékével egy igazi időutazás. Athén minden évszakban csodálatos úti cél, ahol a kellemes klímában mindent megcsodálhatsz. Nyüzsgő athéni piacok, terek, kávézók és hangulatos éttermek teszik igazán pörgőssé a görögországi kirándulásodat. Foglalj most kedvezményes repjegyet Athénba és élvezd a görög főváros hamisíthatatlan hangulatát.

Athén retúr repjegyek:

Honnan? Budapestről, Pozsonyból, Bécsből

Athénba Aegen légitársasággal is utazhatsz, 8 kg kézipoggyásszal és fedélzeti ellátással.

Athén felfedezésével és megismerésével több napot is el lehet tölteni. A jól kiépített metróhálózatnak köszönhetően gyorsan és kényelmesen tudsz eljutni minden fontos helyszínre, még a tengerpartra is.

Ami először az eszedbe jut, ha Athénra gondolsz az biztosan az Akropolisz lesz. A meredek sziklára épült fellegvár az UNESCO világörökség részét képezi. A védelem alatt álló épületegyüttes olyan jelentős emlékek otthona, mint a Parthenon, Zeusz temploma, vagy Heródes Atticus színháza. Akropolisz szomszédságában találod a görög agorát, ami város gazdasági és politikai központjaként funkcionált.

Miután megcsodáltad a fennmaradt történelemi helyszíneket, érdemes bejárni a város hangulatos kis uttácait. Hangulatos kávézók és éttermek és még meghittebbé teszik a kirándulást. És kitudja, lehet, hogy a helyiek még legendákat is megosztanak veled.

Az Akropoliszt, valamint a Plaka negyedet elhagyva a főváros modern központjához érünk, mely nem más, mint a Syntagma tér. Itt található a Parlament épülete, a Nemzeti Kert, valamint a Nemzeti Régészeti Múzeum.

Athén nemcsak városlátogatásra és új ismeretek begyűjtése alkalmas, hanem a pihenésre is. Strandolj valamelyik Athénhoz közeli strandon és élvezd Görögország kellemes hangulatát.

Ez is érdekelhet


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top