Connect with us

Hírek

Asztanából Nursultan. Kazahsztán fővárosa új nevet kap

Asztanából Nursultan. Kazahsztán fővárosa új nevet kap

Időbe telik, amíg hozzászokunk! De egy biztos, hogy örökre emlékezni fogunk Kazahsztán korábbi elnökére, a napokban ugyanis átneveznék a hatalmas metropoliszt.

Nursultan Nazarbajev közel 30 évig volt elnök, a függetlenség óta ő volt az egyetlen vezető. Március 19-én Kasym-Žomart Tokajev vette át helyét, mivel Nursultan lemondott eddigi pozíciójáról .

Az új elnök első nyilvános beszédében kitért a fővárosra is, ugyanis átnevezné Asztanát Nursultanra, ezzel is tisztelegve az egykori elnök előtt. A parlamenti képviselők elfogadták ezt a javaslatot. Így csak a jelenlegi államfő aláírása hiányzik és az új városnév hivatalosan is érvénybe lép. Amellett, hogy Tokajev megváltoztatta a főváros nevét, szeretné, ha az ország nagyvárosainak fő utcái is az egykori kormányfő nevét viselnék.

Kazahsztánba vízum nélkül

Nursultan, a világ legfiatalabb fővárosa, a kazahsztáni kirakat, egy aranyozott metropolisz, melynek masszív sziluettje a környező sztyeppékből nőtt ki. A gazdag grácia, nomád gyökerekkel, szovjet múlttal, szupermodern épületek mögé rejtve. Viszont még mindig nem lepték el a turisták, ezért is jó ötlet még most ide ellátogatni.

A kazah főváros már egy jó ideje elérhető a magyar turisták számára is. A 30 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra NEM szükséges vízum, viszont útlevélre szükséged lesz.

Budapestről a WizzAir légitársasággal utazhatsz Nursultanba

Repjegy  FOGLALD LE ITT

Kattintson a megjegyzésre
To Top