Connect with us

Hírek

Angliában épülhet fel a világ legkisebb repülőtere

Angliában épülhet fel a világ legkisebb repülőtere

Angliában épülhet fel a világ legkisebb repülőtere. A cél egy újgenerációs légikikötő megteremtése, a „függőlegesen fel- és leszálló elektromos járművek”, például szállító drónok és légitaxik számára – adta hírül az Octogon építészeti portál.

A NASA számításai szerint a városi légiközlekedés csak az USA-ban 500 milliárd dolláros üzletté fejlődik a következő években, és a növekedés legnagyobb akadálya az infrastruktúra hiánya. Éppen ezen segíthet a Urban Air Port beruházás. A cél egy újgenerációs légikikötő megteremtése, a „függőlegesen fel- és leszálló elektromos járművek”, azaz az eVTOL (electric vertical take-off and landing) – például szállító drónok és légitaxik számára

Az Urban Air Port bemutatja, hogyan használható ki az új generációs városi mobilitás a lehető legszélesebb körben, vagyis a dugók és a légszennyezés csökkentésére, illetve a szállítás karbonsemlegessé alakítására, miközben zökkenőmentes utazási- és szállítási szolgáltatást nyújt. Az együttműködés egyik kulcsszereplője a Hyundai, amelynek saját városi légi közlekedési osztálya is van.

„Az autóknak utak kellenek, a vasútnak sínek, a repülőknek repterek, az eVTOL-nak városi légikikötőkre lesz szükségük. Több mint száz éve szállt fel a világ első kereskedelmi repülője, megteremtve később a modern, összekapcsolt világot. Az Urban Air Port tovább erősíti a városok kapcsolódását, növeli a termelékenységet, az Egyesült Királyságot pedig egy teljesen új, tiszta globális gazdaság vezető szereplőjévé teheti.” fejtegette Ricky Sandhu, az Urban Air Port alapítója. 

Angliában
Angliában

(Forrás: octogon.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top