Connect with us

Magazin

Algarve – 8 dolog, amit érdemes kipróbálni!

Algarve – 8 dolog, amit érdemes kipróbálni!

Algarve évente 7 millió külföldi és 3 millió helyi turistát vonzz. Pont ezért nem olyan nehéz összeállítani a legjobb dolgokat, amelyeket mindenképp ki kell próbálnod. A legnépszerűbb portugáliai úti célnak évente 3000 óra napsütésben van része, csodálatos tengerparttal és strandokkal rendelkezik, na és persze remek konyhával, amely főleg a tenger gyümölcsein alapul. Figyelembe véve az előbb említett feltételeket, nem is csodálkozom rajta, hogy Algarve tökéletes nyaralóhely egész évben.

Kezdjük a cikket egy tippel …

Algarve utazás 93 900 Ft-tól

✅bécsi vagy budapesti indulás ✅illeték ✅4* partközeli szálloda ✅büféreggeli

✅privát transzfer ✅végső ár

Utazás 93.900 Ft-tól    FOGLALD LE ITT

Benagil Sea Cave

Ez az elragadó tengeri barlang egy kis faluban, Benagilban található. Nem is csoda, hogy az egyik legnépszerűbb hely a régióban. Minden nap egy adott időpontban, a napfény behatol a barlangba és egy fantasztikus fényjátékot hoz létre, amit a lenti képen is megnézhetsz. Ha nincs dagály, és ha a víz is nyugodt, akkor akár a parttól is megközelítheted. De ajánlatos rész venni egy hajóúton, így más csodás barlangokat is megtekinthetsz.

Búvárkodj az Ocean Revival-nál, ami egy mesterséges zátony

Úgy is tartják számon, mint a világ egyik legegyedibb búvár helyszínét. Az Ocean Revival egy mesterséges zátony – a legnagyobb Európában – amelyet négy elsüllyedt portugál hadihajó által hoztak létre, amely a víz alatti turizmust a következő szintre emelte. A zátony Portimao-nál található, amely híres a halászatról és a hajóépítés történelméről.

Kép forrása: www.oceanrevival.org

A tenger gyümölcsei

Kagylók, halak, garnélarákok, homárok, polipok, tintahalak, osztrigák és ne felejtsük el a szardíniát sem. Bármelyik is legyen a kedvenced, Algarveben egész évben lakomázhatsz belőlük.

Nézd meg a naplementét a Ponta da Piedade-n

Ritka sziklaalakzatok, természet által létrehozott alagutak és gyönyörű sárga homokkő sziklák, a „Ponta da Piedade” az egyik leglátogatottabb hely Lagosban. Megcsodálhatod a naplementét a sziklákról vagy gyönyörködj a sziklákban és a rejtett barlangokban, esetleg indulj hajótúra.

Szardínia lakomák

Szereted a szardíniát? Szuper! Ez a kicsi és olajos hal elég népszerű Portugáliában és egy fesztivált is rendeznek a halimádóknak. A „szardínia fesztivál” egy nyári rendezvény, házigazdája Portimao és augusztus első heteiben élvezheted az ínyenc fogásokat. Egyesek szerint a világon a legjobb szardínia finomságokat itt készítik, természetesen különböző módon, kenyérrel, salátával, burgonyával szolgálják fel és sok más összetevővel bolondítják meg. Ha elég bátor vagy, akkor vegyél részt az evő versenyen: 15 perc alatt egyél meg annyi szardíniát, amennyit csak tudsz!

Figyeld meg a delfineket és a bálnákat

A természet és az élővilág szerelmeseinek ideális program lehet. Algarve gyönyörű viezin hajókirándulás keretében delfineket figyelhetsz meg. Ha szerencséd van, néhány kardszárnyú delfint és bálnákat is megtekinthetsz.

Felejtsd el a tengert, irány a hegyek

Algarve híres nemcsak a csodálatos tengerpartjainak hála, hanem hegyláncának is köszönhetően, amely ebben a régióban húzódik az ún. „Serra de Monchique” (Monchique Range). Javaslom, hogy mászd meg a Foia hegyet, amely kb. 900 m magasan található és ez Algarve legmagasabb csúcsa. Tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a környékre!

Még több szikla – Cabo de Sao Vicente

Ezen a helyszínen élvezheted a csodálatos naplementét és a mesés sziklákat, amelyek függőlegesen emelkednek ki az Atlanti-óceánból. Magasságuk elérik a 75 métert.

Algarve – 8 dolog, amit érdemes kipróbálni!
5 (100%) 1 vote[s]

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre
To Top