Connect with us

Magazin

A tíz kedvenc horvát tengerpartunk (+ király repülőjegyek)

A tíz kedvenc horvát tengerpartunk (+ király repülőjegyek)

Mindannyian imádjuk Horvátországot, s évente rengetegen látogatjuk. Nem is csoda: Horvátország könnyen megközelíthető, anyagilag sem annyira megterhelő, s a helyiek nagyon barátságosak. De lássuk be, mégsem ezek a fő okok, amiért az adriai országba igyekszünk… a tenger az! Azúrkék és gyönyörűen tiszta. És a strandok? Szintén gyönyörűek. De ítéld meg te magad. Tarts velünk, miközben bemutatjuk a tíz legszebb horvát tengerpartot!

Ui.: a cikk végén király repjegyeket találsz Zadarba, Splitbe, Pulába és Dubrovnikba is!

1. Zlatni Rat, Bol, Brač szigete

Ez minden bizonnyal Horvátország legnépszerűbb és legszebb strandja. No ha népszerűségének ára is van: a strandon ma már biztosan nem leszel egyedül. De még a tény, hogy sokszor zsúfoltságig megtelik turistákkal, sem képes elvenni a varázsából.

2. Čista plaža, Pag szigete

Egy gyönyörű homokos strand, amely Kolan és Novalja között húzódik. A változatosság kedvéért nem mindig homokos, a tenger ugyanis bizonyos évszakokban kavicsokkal látja el.

3. Stara Baška, Krk szigete

Ezt a helyet egyszerűen imádni fogod: egy gyönyörű, viszonylag elszigetelt kavicsos strand, meredek sziklákkal körülvéve. Ha szeretsz szörfözni, jó helyen jársz, itt ugyanis tökéletesek a szélviszonyok ehhez a sporthoz.

4. Sveti Ivan, Lubenice, Cres szigete

Ez a strand legegyszerűbben akkor megközelíthető, ha Horvátországot hajóval fedezed fel. Itt nagyon kevés turistával találkozol majd, de annál több elhagyatott homokos stranddal.

5. Bilin Zal, Lumbarda, Korčula szigete

Korčulát sokan az ország legszebb szigetének tartják, a turisták előszeretettel nevezik „Kis Dubrovniknak”. A sziget legminőségibb strandja a Bilin Zal, amely tökéletes kilátást nyújt a környező partszakaszra és a Pelješac-félszigetre.

6. Punta Rata, Brela

A közel két kilométer hosszú strand a Makarskai riviéra része, fehér kavicsai tökéletes kontraszban állnak a türkiz vízzel és a kellemes árnyékot nyújtó borókákkal.

7. Kornati-szigetek, Közép-Dalmácia

A kevésbé zsúfolt Kornati-szigeteknél úszni már magában egy hatalmas élmény. Ez egyébként egy nemzeti park, így ide eljuthatsz egy fakultatív túra keretein belül is, de egyedül is felfedezheted. És ne távozz anélkül, hogy kipróbálnád a búvárkodást!

8. Sunj, Lopud szigete

A Tripadvisor honlapján a turisták ezt az öblöt békésnek és tökéletes sznorkelezési helyszínnek értékelik. Viszonylag sekély vize pedig ideális feltételeket biztosít gyermekes családok számára is.

9. Saplunara, Mljet szigete

A Saplunara latinból fordítva „finom homokot” jelent. Ez már magában elegendő információ ahhoz, hogy a strand felkeltse az érdeklődésünket!

10. Stiniva, Vis szigete

A „Stiniva” csillogást jelent, s a strand a nevét arról kapta, hogy mi történik vele éjszaka. A holdfény ragyogása által a tengerpart olyan benyomást kelt, mintha ezüst borítaná.

Olcsó repjegyek Horvátországba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
To Top