Connect with us

Magazin

A China Southern Airlines turista osztálya: olcsón utaztunk kényelmesen

A China Southern Airlines turista osztálya: olcsón utaztunk kényelmesen

Délkelet-Ázsiába utaztunk Kínán keresztül, és jó hírekkel tértünk haza, melyeket most megosztunk veled is, természetesen. A China Southern Airlines légitársaság, melynek járatai „behálózzák” az egész Ázsiát, kiváló alternatívát jelenthet, ha Thailföldre, Vietnámba, Balira, a Fülöp-szigetekre vagy Malajziába utazol. Olcsóbban úszhatod meg, mint a többi légitársasággal, és ehhez az előnyhöz jönnek még a teljesen szimpatikus fedélzeti szolgáltatások.

A Kínában engedélyezett tranzit vízummentesség még attraktívabbá teszi a China Southern Airlines kínálatát. Mi a turista osztályát próbáltuk ki, és most a Repjegykirály olvasóinak is megmutatjuk, hogy a SKYTRAX-tól 4 csillagot kiérdemlő légitársaság milyen szolgáltatásokat kínál utasaink.

A Pelikán úgy gondolja, hogy a közeljövőben sok magyar repül majd a China Southern Airlines légitársasággal. Az ebben a cikkben leírt utazásunk szeptemberben ment végbe

Mi mindent tartalmaz a repülőjegy ára?

Minden, amit az Ázsiába közlekedő, klasszikus légitársaságoknál megszoktál, elérhető a Chine Southern Airlines-nál is. A repülőjegy ára magában foglalja a 24 órával az indulás előtti check-int, a 23 kg-os feladott poggyászt, a teljes fedélzeti ellátást, alkoholmentes és alkoholos italokat, a multimédiás fedélzeti szórakoztató rendszert az előtted található ülőhelyen elhelyezett monitorral.

A fénykép a Bécs-Ürümcsi-Kanton útvonalon közlekedő Boeing 787 Dreamliner turista osztályán készült

China Southern repjegyek

Két megállóval a célállomásodba

A China Southern Airlines Bécsből két megállóval juttatja el az utasait Ázsiába. Ez hivatalosan azt jelentii, hogy van egy technikai megálló Ürümcsiben és egy „szokásos megálló” Kantonban.

Hogy miért kell a technikai megálló és mire jó? Azért, hogy a légitársaság fel tudja tölteni a repülőgép üzemanyagát, esetleg lecserélhesse a fedélzeti személyzetét. Az utasok egy ilyen megállás során kiszállnak a repülőgépből, de nem hagyhatják el a repülőteret. Egy picit kipihenhetik magukat a földön is, feltölthetik az elemeiket a vámszabad területen, beszerezhetnek egy pár szuvenírt vagy kiegyenlíthetik a folyadékbevételüket az ivóvizes csapoknál. A reptéri internetre sajnos nem sikerült csatlakoznunk, szóval, ha ez azóta nem változott Ürümcsiben világhálóval ne nagyon számolj.

Megálló Kínában az egzotikába vezető utunk során

Ürümcsiben nem szükséges vízum. DE…

A kínai vízum általában nem okoz semmiféle bonyodalmakat. De miért is beszélünk vízumról, ha Kínában csak megállunk vagy átszállunk? Nagyon jó kérdés… A kínai kormány 2016-ban bővítette a tranzit vízumos programját, mely az Ázsiába repülő utasoknak biztosítja be a Kínában történő átszállást vagy megállást az utazást megelőző intézéstől mentesen. Ez viszont nem volt érvényes minden repülőtérre, és e kivételek közé tartozott Ürümcsi is.

2019-ben azonban ez megváltozott, szóval, már nem kell vízumot vásárolnod, melynek ára egyébként elérte a 60-125 eurót, azaz nem volt teljesen olcsó mulatság.  Az Ürümcsi-i repülőtéren (URC) keresztül, egy harmadik országba repülő utasoknak nincs szükségük ilyen vízumra. Azonban nagyon lényeges információ, hogy az Ürümcsiben (URC) történő leszállást követő 24 órán belül el kell hagyniuk a várost. Ezek egyébként elsősorban a CZ6022 és a CZ6023 számú járatok. A Pelikán akciós naptárait úgy állítottuk be, hogy a China Southern Airlines repülőjegyek megfelelnek ennek az elvárásnak.

Az Ürümcsiben történi műszaki megállás során nincs szükséged vízumra, és Kantonban érkezéskor kapsz az érkezésedkor egy pecsétet, amely ingyenes tranzitvízumot biztosít akár 6 napon keresztül is

Hozzá kell tennünk azt is, hogy a kínai nagykövetség hivatalosan sehol sem közli ezeket az információkat, a légitársaság weboldalán nem írnak róla, és a kínai hatóságok sem erősítették meg ezeket soha. Még néhány utazási blog is, miután a vízummentességről írtunk, azt állította, hogy az, amit állítunk, nem teljesen igaz. Úgyhogy, kicsit ezért is írjuk ezt a cikket éppen.

A szükséges információkat az európai légitársaságok képviseletétől kaptuk, ezért úgy döntöttünk, hogy elindulunk erre a nagy útra, és bebizonyítjuk, hogy vízumra nincs szükség. Megtettük, sikerült, tessék, itt a bizonyíték.

FIGYELEM! A légitársaság arra hívja fel az utasok figyelmét, hogy az Ürümcsi-i repülőtér ezeket a feltételeket bármikor megváltoztathatja, ha hirtelen ilyen döntést hoznak a felelős szervek. Ilyen esetben értesítünk majd. Nem olyan nagy gond, a vízumot el tudod intézni az utolsó pillanatban is.

Az Ürümcsi-i technikai megálló után egy párórás repülés vár rád Kantonba, itt már a célállomásodba vezető repülőgépre szállsz fel. Az átszállás hosszától függően egy pecséttel látják el a tranzitvízumodat 24 vagy 48 órára, némely esetben akár 6 napra is.

A kantoni átszállás elég jó. Ez a repülőtér Kínában az egyik legnagyobb, sőt, egész Ázsiában is.

Hogy megy végbe a technikai megálló?

Rögtön az Ürümcsibe való érkezésed után kapsz egy kék matricát és egy speciális kártyát, mely feljogosít arra, hogy belépj a vámszabad területre. Kiszállás után biztonsági ellenőrzésen kell részt venned. Készülj fel arra, hogy a repülőtéren előnyben részesítik az otthoniakat (ez néha nagyon az agyunkra ment). A technikai megálló kb. másfél-két órát vesz igénybe.

Ez az a kártya, mely az Ürümcsi-i repülőtéren végbemenő technikai megálló során biztosítja a repülőtérre való belépést és egyben ennek alapján engednek majd vissza a repülőgép fedélzetére is.

Repülő kínai étterem

Váltsunk témát. Fedélzeti szolgáltatás. Nem fogjuk azt mondani, hogy repülőgépen még jobban nem ettünk. Viszont amit biztosan állíthatunk, az az, hogy ha szereted a kínai ételeket, akkor minden bizonnyal élvezni fogod a fedélzeti étkezést. És többször is.

A China Southern Airlines turista osztalyanak standard ételei. Online check-innél kérhetsz vegetáriánus ételt vagy másféle menüt

A délutáni órákban a fedélzeti szolgáltatások része a komplett esti menü is – friss saláta, zsemle, vaj, két típusú főétel (általában csirke- vagy marhahús, esetleg hal rizzsel vagy nudlival), párolt zöldség, desszert, alkoholmentes és alkoholos italok korlátlan mennyiségben.

A kínái sör inkább hasonlít egy laza energiaitalra, de nekünk ízlett

Milyen az ülőhely?

A távolsági légi járatok szokványos standardja. Így jellemezhetnénk a China Southern Airlines üléseit. A magas utazók (190 cm és több) inkább kérjék az első üléseket vagy a vészkijáratok mellettieket.

A fejtámla állítható

Az ülés kismértékben állítható, ez jól jöhet hosszabb járat esetén. A fejtámládat viszont úgy állítod be, ahogy akarod. Az utadat kellemesebbé teszi a légitársaság párnája és takarója is. A kéztámlám találsz egy távirányítót, mely a fedélzeti szórakoztató rendszerhez tartozik, de a légiutas kísérőket is hívhatod segítségével.

Ne aggódj, a képernyő tud angolul

Ha attól félsz, hogy az Ázsiába vezető utad kimondottan unalmas lesz, akkor jó hírünk van. A multimédiás szórakoztató rendszer minden filmeket, sorozatokat, érdekes dokumentumfilmeket, játékokat, zenét tartalmaz. Nézheted a repülőgéped mozgását is.

Az egyedüli gondunk csak az érintőképernyő reakciós idejével volt. Amit még tudnod kell: a multimédiás szórakozás főleg a Bécs-Kanton járatokon vár, a több, végső úti célodba szállító repülőgépek már kisebbek, és bár ételben, italban nem lesz hiányod, de képernyőket nem találsz.

Összefoglaló

Nagyon olcsó, de egyben nagyszerű alternatívája az Ázsiába való repülésnek. Ha nem zavar, hogy a megspórolt pénz ára a picit hosszabb repülőút, akkor a China Southern Airlines-t melegen ajánljuk neked. Kantonon keresztül tényleg elismerésre méltó számú úti célba juthatsz el ezzel a légitársasággal. Kanton Ázsia egyik legnagyobb repülőterével rendelkezik, és ügyesen köti össze Európát Ázsia minden sarkával. Balira, Vietnámba, a Fülöp-szigetekre, Thaiföldre, Ausztráliába tényleg konkurencia mentesen olcsó repülőjegyeket vásárolhatsz tőlük, és még ott vannak az egyelőre még kevésbé populáris úti célok is, mint például Laosz, Mianmar (Burma), Kambodzsa… Ha legközelebb Ázsiába indulsz, akkor ne felejtsd el megnézni a China Southern Airlines aktuális kínálatát. Nagyon valószínű, hogy kellemesen meglepődsz majd.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
2.6/5 - (5 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top