Connect with us

Király repjegyek

Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert

Madeira egész évben olyan, mint egy virágokkal teli kert

Csomagold be a bőröndöd és irány a portugáliai Madeira, amit az örök tavasz szigetének is neveznek. Afrikával szomszédos, emiatt ideális nyaralóhely egész évben. Télen a hőmérséklet 20-22 ° C között mozog, így nagyszerű menedéknek bizonyul.

Advertisement

A portugál kultúra, a barátságos légkör és a nagyszerű gasztronómia csak a kezdet. Az Atlanti-óceán zöld gyöngyszeme csodálatos tájképekkel büszkélkedik. A helyiek nagyon háklisak a természetet illetően, mivel a természetvédelmi terület a sziget legnagyobb részét teszi ki. Madeira olyan, mint egy virágokkal teli kert egész évben, rengeteg pillangó, denevérek, hüllők és rovarok egészítik ki a buja növényzetet.

Funchal – Christiano Ronaldo és a legszebb kertek városa

Funchal Madeira fővárosa. Az óváros festői utcái kellemes légkört teremtenek, a kikötőben a legfrissebb alapanyagokból főznek és a tengerparti sétányon sétálva érezni a tenger illatát. Mindenképp menj fel felvonóval a Monte hegyre, amely büszkén emelkedik Funchal fölé. A város, az öböl és az Atlanti-óceán lenyűgöző panorámái mellett a Monte Palace Tropical Garden botanikus kert is remek program. A botanikus kertben járva rájössz, miért tartják a világ legszebbjei közé és arra is, miért nevezik Madeirát a virágok szigetének. A városban több ehhez hasonló park is található – mint például: a Madeira Botanikus kert, amely számos papagájnak az otthona, a Palheiro kertek és az Orchidea kertek.

Funchal 59 900 Ft-ért

✔TAP Air Portugal ✔időpontok: október – 2020 április között ✔1 átszállás

Repjegy 59 900 Ft    FOGLALD LE ITT

A Monte hegyről visszatérve ajánljuk a hagyományos tobogánt, avagy “szárazföldi szánkózást”, amely úgy kötődik Madeirához, mint a gondolák Velencéhez. Ma már csak látványosságként szolgál, de egykor szokásos közlekedési eszköz volt, amit Ernest Hamingway is imádott.

Azt szokták mondani, hogy addig nem ismered igazán a helyi életformát, amíg nem látogatsz el a piacra. Ne hagyd ki a Mercado dos Lavradores-t, ahol friss gyümölcsök, zöldségek és halak mellett helyi termékek széles választékát is megtalálod, mint például a bőráruk, a hagyományos fonott kosarak és egyéb ajándéktárgyakat is.

A futballrajongók körében Madeira úgy is ismert, mint egy foci isten születése helye, Christiano Ronaldo-é. A helyi emberek jogosan büszkék rá. A Real Madrid csapatkapitánya kapott egy szobrot, egy múzeumot, ami pályafutásáról szól és egy luxusszállodát is.

Túrázás öntözőcsatornák mellett

Ha a vadon élő világ, az aktív pihenés és a tökéletes panorámák rajongója vagy – ez az amit neked ajánljunk. Vegyél részt a Levada túrán és tekintsd meg az öntöző csatornákat, amelyet még a 16. században kezdték el építeni, hogy a hegyekből a száraz területekre vezessék a vizet. Jelenleg ez az első számú vonzereje a szigetnek. Összesen 2 000 km hosszan terül el és Madeira legszebb turistaútjai mentén vezetnek. Fedezd fel a természetes szökőkutakat, tavakat, vízeséseket és a barlangokat.

Tudtad, hogy egykor egész Európát titokzatos babér erdők borították? Az éghajlat változás miatt csak az Atlanti-óceán egyes szigetein maradtak fenn, a Madeirai erdő, amit Laurisilva-nak is neveznek, a világon a legnagyobb. A több száz éves fák, a csavart ágak, a zöld moha szőnyegek miatt úgy fogod magad érezni, mintha egy másik világba csöppennél.

Séta a felhők felett

Ha szereted a túrázást, biztosan ne hagyd ki a túrázást a Pico do Arieiro-ba. Mély lejtők, meredek sziklák és kitűnő madeirai természet. Amikor elérted a csúcsot, szó szerint a felhők felett fogsz állni és élvezheted a lélegzetelállító kilátást.  ???? Ha egy ilyen túra túl sok a számodra, kocsit is bérelhetsz.

Delfinek és bálnák nyomában

Madeira egyik legszebb látványossága kétségtelenül a víz alatti állatvilága. Ha bálnákat vagy delfineket szeretnél látni, esetleg szívesen úsznál velük, akkor ez a megfelelő hely erre. Télen az atlanti vizek hőmérséklete eléri a 20 °C-ot, de fel a fejjel. Ha nem is tartozol a legkitartóbb egyének közé, nem kell félned, kölcsönözhetsz neoprént is.

Santana – a legfotogénebb falu

Ha felfedezésre indulsz a szigeten, több, mint valószínű, hogy belebotlasz Santanaba. A látogatókat különösen vonzzák a gyönyörű, hagyományos A-alakú kőházak.

Parton henyélni a betegségek megelőzésében

Madeira egy ékszerdoboz, de a gyönyörű és hosszú homokos strandok nem tartoznak a dobozkájába. A közeli szigeten Porto Santos, amely a szigetcsoporthoz tartozik, lélegzetelállító 9 km-es stranddal büszkélkedik. Maga a csoda, hiszen számos ásványi anyagot tartalmazó gyógyító homok borítja. Az egészségre gyakorolt kedvező hatásait a tudósok is megerősítették. Biztosan tetszeni fog a természeti látnivalói és Kolumbusz Kristóf háza.

Bor egy csipetnyi brandyvel

Az egyik dolog, ami híressé tette Madeirát az a bor. A “portóihoz” hasonlóan “erősített” fajtáról van szó. A portugálok madeira borokkal töltötték meg az ideérkező angol hajókat, amelyek innen indultak tovább Indiába és a biztonság kedvéért szeszes itallal erősítették a bort. Ahogy a hajók útnak indultak és különböző trópusi területeken haladtak át, a bor felmelegedett és ez adta meg az egyedi ízét, ami miatt nemsokára luxuscikké vált. Ma már melegített tartályokat használnak erre.

Funchal 59 900 Ft-ért

✔TAP Air Portugal ✔időpontok: október – 2020 április között ✔1 átszállás

Repjegy 59 900 Ft    FOGLALD LE ITT

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 36 900 Ft-tól! https://t.co/rrAzGGmlBmMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 12 óra
Ókori séta: Athén Budapestről 18 670 Ft-tól https://t.co/qVZdDk3wcXMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Frissítve: Bali szeptemberben megnyílik a turisták előtt! https://t.co/F2wfxY1kXWMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Görögországba utazók figyelmébe: a kötelező regisztrációról! https://t.co/IZA7gRhENOMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: irány a Liptó régió aquapark belépővel 34 900 Ft-tól https://t.co/iTTdnXbP7PMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
A brit kormány július 6-tól 75 ország számára eltörli a kéthetes karantént! https://t.co/KF5YgD9FIPMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Qatar Airways bővítés, új járatok, kötelező arcvédő pajzs! https://t.co/I048xZ1TUFMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Szerelem első látásra: a 12 legjobb szálloda a szlovák Tátra területén! https://t.co/YXVVX0DECvMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Nyaralj idén Szalonikiben! Retúr repjegy 12 220 Ft-tól https://t.co/s1CHelCasrMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top